Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις ξένες αγορές – Δεν αποκλείουν αντίδραση αλλά με χαμηλό τζίρο οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Τάση από τις ξένες αγορές – Δεν αποκλείουν αντίδραση αλλά με χαμηλό τζίρο οι αναλυτές
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών και η Ελλάκτωρ λόγω του ομολόγου
Μετά τις χθεσινές σημαντικές απώλειες το ενδιαφέρον στρέφεται στις δυνάμεις των αγοραστών να κρατήσουν την αγορά και να μην την αφήσουν να διολισθήσει χαμηλότερα.
Πιθανή απώλεια στηρίξεων που εντοπίζονται μόλις λίγες μονάδες χαμηλότερα από το χθεσινό (5/12) κλείσιμο στις 878 μονάδες θα μπορούσε να αυξήσει τις ρευστοποιήσεις οδηγώντας ακόμη χαμηλότερα και προς τις 855 μονάδες.
Οι αναλυτές περιμένουν πως ο τζίρος θα παραμείνει χαμηλός καθώς οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν σημαντική δραστηριότητα και δεν αποκλείουν μία ήπια ανοδική αντίδραση.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές αλλά και η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποί κάλυψε την έκδοση του ομολόγου των 600 εκατ. ευρώ με καλή υπερκάλυψη αλλά και επιτόκιο κοντά στο 6,4%.

Euroxx
Οι ξένοι επενδυτές είναι αμέτοχοι με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω τέλος έτους να εκδηλώνονται.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και να αναζητήσει κατεύθυνση από τις ξένες αγορές.

Beta
Μία ήπια αντίδραση θα μπορούσε να εκδηλωθεί σήμερα υποστηριζόμενη από τη βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό ενώ οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών ίσως οδηγήσουν σε μικρή διακύμανση στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης