Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες με περιορισμένες συναλλαγές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μικρές απώλειες με περιορισμένες συναλλαγές
ΑΓΟΡΑ: Ενώ τα ξένα πάλι άνοιξαν καλύτερα από χθες, η δική μας αγορά το σκέφτεται. Το ξεκίνημα είναι με μικρές απώλειες. Δεν περιμένουμε υψηλό τζίρο σήμερα, τουλάχιστον αυτό σημειώνουν οι αναλυτές. Μία ήπια αντίδραση όμως θα μπορούσαμε να τη δούμε στο τέλος.

Χρειάζεται για να μη χαλάσει και η τεχνική εικόνα. Θα μου πείτε και τι έγινε άμα πάει 865 μονάδες για παράδειγμα. Σιγά την εξέλιξη. Περιμένουμε από τις τράπεζες να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και κοιτάμε επίσης, Lamda που χθες έκανε ωραία κίνηση, Ελλάκτωρ την αντίδραση των επενδυτών στην επιτυχή έκδοση του ομολόγου και την ΕΥΔΑΠ μετά το χαμηλό των 7,20 ευρώ που έγραψε.

ΛΑΜΔΑ: Με χαμηλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή και βρίσκεται στα 7,31 ευρώ. Το δικαίωμα είναι στα 0,68 ευρώ με σημαντική άνοδο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πήγε λίγο μετά το άνοιγμα μέχρι τα 1,6680 ευρώ και λίγο αργότερα κάνει πράξη κάτω από τα 1,65 ευρώ. Με μικρή άνοδο η μετοχή και όγκο πάνω από 30 χιλ. τεμάχια. Καλό θα είναι να μην πάει να κλείσει το gap. Δε χάθηκε και ο κόσμος…

Το επιτόκιο είναι υψηλό κατά την άποψή μας αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερη περίπτωση και το σημαντικό είναι ότι καλύφθηκε η έκδοση. Έχουμε να κάνουμε με μία διοίκηση που προσπαθεί να βάλει τάξη στα οικονομικά και να κάνει το turnaround. Πιστεύουμε πως αν το πετύχει και βελτιώσει τα νούμερα στο μέλλον θα μπορέσει να βελτιώσει και το επιτόκιο.

ΕΥΔΑΠ: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο βρίσκεται στα 7,30 ευρώ με χθεσινό κλείσιμο στα 7,33 ευρώ. Ο πωλητής είναι στα 7,41 ευρώ. Η αποτίμηση στα 777 εκατ. ευρώ. Θεωρούμε τη μετοχή φθηνή. Βρίσκεται σε χαμηλό 5 μηνών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Άνοιξε με 97 τεμάχια στα 2,26 ευρώ και αμέσως μπήκε εντολή πώλησης στα 2,29 ευρώ ύψους 97 τεμαχίων. Δηλαδή τα πήρε κάποιος και τα έβαλε αμέσως 3 σεντς υψηλότερα; Τι γίνεται βρε παιδιά;

ΟΤΕ: Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα όμιλο ο οποίος αναχρηματοδοτεί δανεισμό με επιτόκιο κάτω από 1%. Η σύγκριση με άλλες εταιρείες πλέον γίνεται και σε επίπεδα ύψους επιτοκίων. Παράγει καλές ταμειακές ροές και κάνει και αγορές ιδίων μετοχών. Στα 13,41 ευρώ με μικρές απώλειες. Αν βελτιωθεί η εικόνα της χώρας θα μπορέσει να δει καλύτερα νούμερα και να ρίξει το p/e. Όμως ο ισολογισμός είναι διαμάντι κατά την άποψή μας.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βελτιωμένη η συμπεριφορά του εδώ και μέρες και αφού απορρόφησε τη μεγάλη προσφορά στα 1-1,05 ευρώ κοιτάει τώρα υψηλότερα. Στα 1,10 ευρώ με όγκο 27 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 125,7 εκατ. ευρώ.

ΚΛΜ: Εκεί λίγο κάτω από τα 0,80 ευρώ συνεχίζει τη συσσώρευσή του. Στα θετικά η μη διάθεση για ρευστοποιήσεις και οι προσεκτική απορρόφηση της χαμηλής προσφοράς που βγαίνει.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Σε χαμηλά τριών ετών βρίσκεται σχεδόν η μετοχή. Σε θα πρέπει να τη δούμε κάτω από τα 3,30 ευρώ. Έχει ήδη υποχωρήσει σημαντικά. Στα 3,54 ευρώ με χαμηλό όγκο. Εδώ θα πρέπει να δούμε την πορεία των αποτελεσμάτων για να αποκτήσουμε μία καλύτερη εικόνα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 1,98 ευρώ με απώλειες 1% άνοιξε η μετοχή και με όγκο μόλις 1 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 86,6 εκατ. ευρώ την οποία θεωρούμε χαμηλή. Η αδυναμία ωστόσο της μετοχής προβληματίζει, αν και δεν χάνει εύκολα πλέον τα 2 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζεται η συσσώρευση. Στα 1,2550 ευρώ το άνοιγμα με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Στα 14 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης