Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία στις ΗΠΑ - Στο +0,7% ο DAX

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία στις ΗΠΑ - Στο +0,7% ο DAX
Θετικά είναι τα νέα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Ενισχύονται τα κέρδη στις διεθνείς αγορές μετά τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαπραγματεύεται στο +0,7% και τις 13.144 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά +1,12% στις 7.217 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1% στις 5.860 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύεται στο +1,5% και τις 9.380 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο της τάξεως του +0,8% στις 23.144 μονάδες.
Θετικά είναι τα νέα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, καθώς δημιουργήθηκσαν συνολικά 266 χιλ. νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, με την ανεργία να υποχωρεί στο 3,5%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2019 και σηματοδοτεί την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.
Η αύξηση ξεπέρασε αρκετά τις εκτιμήσεις του Marketwatch (180 χιλ.), καθώς έληξε η απεργία της General Motors.
O δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 3,5% από 3,6%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών.
Το μέσο ωρομίσθιο σημείωσε άνοδο 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στα 28,29 δολάρια την ώρα.
Σε ετήσια βάση, το μέσο ωρομίσθιο σημείωσε αύξηση 3,1%.
Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον Οκτώβριο του 2019, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησε κατά -1,7% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,6% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος κατά +0,1%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανικής παραγωγή της Γερμανίας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -5,3% έναντι ετήσιας πτώσης -4,5% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, ο τομέας κεφαλαιουχικών αγαθών κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση, υποχωρώντας κατά -4,4%, ενώ αντίθετα οι τομείς ενδιάμεσων αγαθών και καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +1% και +0,3% αντίστοιχα.
Στη Γαλλία, το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της χώρας κατέγραψε μείωση για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι εξαγωγές της Γαλλία αυξήθηκαν κατά +3,4% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για τις εισαγωγές διαμορφώθηκε στο +1,5%.
Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας περιορίστηκε στα 4,73 δισ. ευρώ, έναντι 5,41 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 5 δισ. ευρώ.
Στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας πριν από τις 15 Δεκεμβρίου, γεγονός που θα αναβάλει τη νέα αύξηση δασμών η οποία είναι προγραμματισμένη από την Ουάσιγκτον για εκείνη την ημέρα.
Χθες (5/12) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι οι δύο πλευρές παραμένουν σε συνεχή επικοινωνία, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η μείωση των δασμών είναι απαραίητη προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις «πηγαίνουν καλά» μέχρι στιγμής, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο επέκτασης των διαπραγματεύσεων μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης