Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Περιορίστηκε στα 4,73 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της χώρας τον Οκτώβριο του 2019

Γαλλία: Περιορίστηκε στα 4,73 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα της χώρας τον Οκτώβριο του 2019
Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μείωση κατέγραψε το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Γαλλίας για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Γαλλία αυξήθηκαν κατά +3,4% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για τις εισαγωγές διαμορφώθηκε στο +1,5%.
Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας περιορίστηκε στα 4,73 δισ. ευρώ, έναντι 5,41 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τελωνείων, «οι εισαγωγές παρουσιάζουν μία τάση σταθερότητας από τον Μάιο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ οι εξαγωγές είναι σε γενικές γραμμές σταθερές από τον Ιούλιο του 2019».
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,4 δισ. ευρώ για τον ίδιο μήνα, έναντι ελλείμματος 2,6 δισ. ερυώ τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης