Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ebury: Θετικές οι αγορές για τη στερλίνα - Αυξάνονται οι πιθανότητες για εκλογική νίκη των Συντηρητικών

tags :
Ebury: Θετικές οι αγορές για τη στερλίνα - Αυξάνονται οι πιθανότητες για εκλογική νίκη των Συντηρητικών
Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου «πετάει» έναντι των κυριότερων ανταγωνιστών της
Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους επενδυτές από την προβλεπόμενη νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης που θα τους δώσει άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, δίνει ισχυρή στήριξη στη στερλίνα.
Λιγότερο από μια εβδομάδα μέχρι την ημέρα των εκλογών, και το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου «πετάει» έναντι των κυριότερων ανταγωνιστών της.
Την Πέμπτη, η στερλίνα σημείωσε υψηλό από τον Μάιο του 2017 έναντι του ευρώ και ανέβηκε 10% από το χαμηλό του περασμένου Αυγούστου, έναντι του δολαρίου, έφτασε στο 1,3148, κερδίζοντας 7% από τον περασμένο Οκτώβριο και ήδη τον Δεκέμβριο 2%.
Όλες οι δημοσκοπήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες προβλέπουν ευρεία πλειοψηφία για τους Συντηρητικούς, προβλέποντας ποσοστό 40%.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της εταιρίας Savanta ComRes ανεβάζει το ποσοστό που θα τους χωρίζει από τους Εργατικούς στο 10%.
Με την νίκη των Συντηρητικών να προδιαγράφεται σίγουρη και θριαμβική, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα προκαλούσε σοβαρή απογοήτευση στην αγορά και θα οδηγούσε σε ξεπούλημα για την στερλίνα.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε επισημάνει ότι μια κυβέρνηση Εργατικών θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε υψηλότερο ΑΕΠ το Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον το κόμμα κρατούσε την εξαγγελία του να διοργανώσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Η άμεση και αυτόματη αντίδραση σε κάτι τέτοιο, ωστόσο, θα ήταν προφανώς ένα ξεπούλημα, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν κυρίως στις αβέβαιες πολιτικές αλλαγές που οι Εργατικοί θα μπορούσαν να φέρουν, ιδίως αυξήσεις στους φόρους και μεγάλη αύξηση δαπανών.
Η βελτίωση στον δείκτη παροχής υπηρεσιών ΡΜΙ του Νοεμβρίου που ανακοινώθηκε την Τετάρτη δεν έκανε κακό στη στερλίνα.
Ο δείκτης παραμένει σε περιοριστικό πεδίο, παρόλο που αυξήθηκε η πρόβλεψη για 49,3, κάτι που αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι.

Του Matthew Ryan, Senior Market Analyst της εταιρίας Ebury

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης