Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένας στους 5 πιστεύει ότι η Wall υποχώρησε το 2019 - Μόλις το 10% έχει μετοχές

tags :
ΗΠΑ: Ένας στους 5 πιστεύει ότι η Wall υποχώρησε το 2019 - Μόλις το 10% έχει μετοχές
Το 61% των Αμερικανών δήλωσε ότι οι κινήσεις των χρηματιστηριακών αγορών είχαν ελάχιστες ή καθόλου επιπτώσεις στην οικονομική τους ευημερία
Μπορεί ο Donald Trump να δηλώνει ότι επί των ημερών του η Wall Street σπάει τα ρεκόρ, αλλά μόνο το ένα τρίτο των Αμερικανών αισθάνονται τα οφέλη της μεγάλης αγοράς ταύρων.
Επίσης, μόνο το 40% του πληθυσμού αντιλαμβάνεται ότι το χρηματιστήριο ανέκαμψε το 2019.
Αυτοί είναι σκληροί αριθμοί για έναν «λαϊκιστή» πρόεδρο ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι ταύροι της χρηματιστηριακής αγοράς είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του, αν και το μεγάλο μέρος της βάσης του δεν συμμετέχει στα κέρδη.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Financial Times και του ιδρύματος Peter G Peterson, το 61% των Αμερικανών δήλωσε ότι οι κινήσεις των χρηματιστηριακών αγορών είχαν ελάχιστες ή καθόλου επιπτώσεις στην οικονομική τους ευημερία.
Το 39% ανέφερε ότι η απόδοση των χρηματιστηριακών αγορών είχε "πολύ ισχυρή" ή "κάπως ισχυρή" επίδραση.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν τις κινήσεις της αγοράς, καθώς μόνο το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει σωστά ότι η χρηματιστηριακή αγορά είχε αυξηθεί σε αξία το 2019.
Το 42% των πιθανών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι η αγορά ήταν «περίπου στα ίδια» με την αρχή του έτους, ενώ το 18% πιστεύει ότι είχε μειωθεί.  
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 86,4% όλων των μετοχών κατέχονται από το 10% των νοικοκυριών από τα τέλη Ιουνίου του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης