Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λευκός Οίκος): Πολύ κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα αλλά... τίποτα δεν είναι βέβαιο

tags :
Kudlow (Λευκός Οίκος): Πολύ κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα αλλά... τίποτα δεν είναι βέβαιο
«Οι ΗΠΑ θα υπογράψουμε συμφωνία με την Κίνα μόνο εάν οι όροι είναι αυτοί που θέλει η χώρα μας», ξεκαθάρισε ο οικονομικός σύμβουλος του Trump
ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πολύ κοντά στο να υπογράψουν τη «Φάση Ι» της εμπορικής τους συμφωνίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος γι' αυτό, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο Larry Kudlow, επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο CNBC.
Ο κ. Kudlow υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι «ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι εάν η συμφωνία δεν είναι καλή και δεν διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν «κλοπές» στο μέλλον, τότε δεν πρόκειται να την υπογράψουμε.
Απλά θα φύγουμε.
Ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν η συμφωνία δεν περιέχει τους όρους που επιθυμούν οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να προχωρήσει».
Παράλληλα χαρακτήρισε ως «εντατικές» τις διαπραγματεύσεις και εμφανίστηκε, τελικά, αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία.
«Η συμφωνία είναι κοντά.
Είναι πιο κοντά τώρα απ' ότι ήταν στα μέσα Νοεμβρίου.
Υπάρχουν σχεδόν καθημερινές διαπραγματεύσεις.
Σαφώς υπάρχει το deadline της 15ης Δεκεμβρίου (σ.σ.: ημερομηνία έως την οποία εάν δεν υπάρξει συμφωνία οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν πρόσθετους δασμούς 15% σε κινεζικά προϊόντα), αλλά υπάρχει ελπίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης