Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέδριο SPD: «Πράσινο φως» στη νέα ηγεσία - Δεν απειλείται ο «μεγάλος συνασπισμός» με το CDU

tags :
Συνέδριο SPD: «Πράσινο φως» στη νέα ηγεσία - Δεν απειλείται ο «μεγάλος συνασπισμός» με το CDU
Παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις, η πρόταση τελικά δεν προβλέπει έξοδο του κόμματος από τον "μεγάλο" συνασπισμό
Με ποσοστό 89,2% και 75,9% αντίστοιχα εξελέγησαν στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) ο Norbert Walter Borjans και η Saskia Esken, κατά την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.
Οι 600 σύνεδροι του SPD επιβεβαίωσαν έτσι την ψήφο της βάσης, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα υπερψήφισε την υποψηφιότητα Borjans και Esken έναντι αυτής του υπουργού Οικονομικών Olaf Scholz και του μέλους του προεδρείου του κόμματος Clara Gavits,
Σύμφωνα με τις περισσότερες αναλύσεις, με δεδομένο το υψηλό ποσοστό (45%) που έλαβαν οι Scholz και Gavits στην εσωκομματική διαδικασία, τα ποσοστά που απέσπασε σήμερα η νέα ηγεσία θεωρούνται απολύτως ικανοποιητικά.
Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι η πρώην αρχηγός του κόμματος Nahles είχε εκλεγεί το 2018 με το 66,3% των ψήφων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται κατά τη συνέχεια των εργασιών του Συνεδρίου η συζήτηση επί σχεδίου ψηφίσματος που κατέθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή του SPD και αφορά το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.
Παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις, η πρόταση τελικά δεν προβλέπει έξοδο του κόμματος από τον "μεγάλο" συνασπισμό, αλλά έναν ενδιάμεσο απολογισμό του έργου του και σημεία τα οποία χρειάζονται ενδεχομένως αναθεώρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης