Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο κύμα ανόδου των εθνικιστών στην Ευρώπη – Μετά την κατάρρευση η ανάκαμψη για την Χρυσή Αυγή οριακά πάνω από 3%

tags :
Νέο κύμα ανόδου των εθνικιστών στην Ευρώπη – Μετά την κατάρρευση η ανάκαμψη για την Χρυσή Αυγή οριακά πάνω από 3%
H Ιταλία αποτελεί το σημείο αναφοράς των εθνικιστών στην Ευρώπη καθώς ο Salvini της Lega έχει καταφέρει να συγκεντρώνει ποσοστά όσο και τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού μαζί
Νέο κύμα ανόδου στα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις απόρροια της οικονομικής κόπωσης και μετανάστευσης.
H Ιταλία αποτελεί το σημείο αναφοράς των εθνικιστών στην Ευρώπη καθώς ο Salvini της Lega έχει καταφέρει να συγκεντρώνει ποσοστά όσο και τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού μαζί


Ρεκόρ για Lega και Fdi στην Ιταλία αγγίζουν το 45%

Στην Ιταλία οι εθνικιστές σημειώνουν ποσοστά ρεκόρ με την Lega του Salvini στο 35% αλλά και το Fdi Αδέλφια της Ιταλίας της Meloni καταλαμβάνει το 10%.
Να σημειωθεί ότι τα εθνικιστικά κόμματα στην Ιταλία καταλαμβάνουν ποσοστά 45% και είναι ο πιθανός κυβερνητικός συνασπισμός όταν διεξαχθούν εκ νέου εκλογές.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υφιστάμενος κυβερνητικός συνασπισμός σοσιαλδημοκράτες και Κίνημα 5 Αστέρων καταλαμβάνουν μαζί ποσοστά 34% όσο δηλαδή συγκεντρώνει η Lega.
O προσανατολισμός των Ιταλών σε επίπεδα ρεκόρ στον εθνικισμό αποδίδεται αφενός στην κόπωση που έχει προκαλέσει η επιβράδυνση της οικονομίας αλλά και το μεταναστευτικό.
Η στρατηγική του Salvini αποδίδει και αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη του εθνικιστικού κινήματος στην Ιταλία.
Image

Βρετανία: Ρεκόρ για τους συντηρητικούς

Μπορεί οι συντηρητικοί να μην θεωρούνται εθνικιστικό κόμμα με την έννοια της ηπειρωτικής Ευρώπης αλλά η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ έχει εθνικιστικά χαρακτηριστικά.
Το συντηρητικό κόμμα καταλαμβάνει ποσοστά κοντά στο 44% έναντι 32% των Εργατικών.
Image
Η Εναλλακτική για την Γερμανία τρίτο κόμμα πίσω από CDU και Πράσινους

Η Εναλλακτική για την Γερμανία ή AFD είναι σταθερά τρίτο κόμμα στην Γερμανία με ποσοστά 15%, πίσω από το CDU τους χριστιανοδημοκράτες με 25% και τους Πράσινους 23%.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι σοσιαλοδημοκράτες δεν έχουν καταφέρει να ανακάμψουν και παραμένουν καθηλωμένοι στην 4η θέση με ποσοστά κοντά στο 13%.
Image

Στην Φινλανδία οι εθνικιστές είναι πρώτο κόμμα

Με ποσοστό 24% με 25% οι εθνικιστές στην Φινλανδία είναι πρώτο κόμμα.
Το PS οι ελεύθεροι Φιλανδοί καταγράδει εντυπωσιακή άνοδο εν αντιθέσει με τους σοσιαλιστές που υποχωρούν.
Image

Στην Σουηδία οι εθνικιστές ερίζουν για την πρώτη θέση

Στην Σουηδία οι Σουηδοί Δημοκράτες καταγράφουν μεγάλη άνοδο με ποσοστά 23% έναντι 26% των σοσιαλιστών που βρίσκονται στην πρώτη θέση.
Είναι ενδιαφέρον στοιχείο ότι από όλα τα κόμματα της Σουηδίας, αυτό που καταγράφει συνεχώς βελτίωση είναι οι Σουηδοί Δημοκράτες που είναι το εθνικιστικό κίνημα της χώρας.
Image

Στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση η ανάκαμψη για την Χρυσή Αυγή

Παρ΄ ότι η Χρυσή Αυγή ως εθνικιστικό κίνημα στην Ελλάδα έχει πλήρως απομονωθεί και υποστεί πολύ μεγάλης κλίμακας ήττα φαίνεται ότι εσχάτως ανακάμπτει.
Η Χρυσή Αυγή με βάση ορισμένες μετρήσεις σημειώνει ποσοστά άνω του 3%.
Η Χρυσή Αυγή για να μπορέσει να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο θα πρέπει
1)Να αθωωθούν τα βασικά στελέχη της στο δικαστήριο στο οποίο έχουν παραπεμφθεί.
Με βάση σοβαρές ενδείξεις η δικαιοσύνη θα απορρίψει την κατηγορία περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης έχει καταπέσει.
Επίσης θα αθωωθούν όλα τα βασικά στελέχη του κόμματος από τις βασικές κατηγορίες.
Π.χ. καταδίκη για κατοχή όπλων χωρίς νόμιμα παραστατικά δεν αποτελεί επί της ουσίας αδίκημα καθώς πάνω από 400.000 έλληνες έχουν αδήλωτα κυνηγητικά όπλα.
Ο βασικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής θα αθωωθεί.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει απαραιτήτως να αλλάξει όλο το κόμμα και όλα τα παλαιά στελέχη που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων θα πρέπει να απομακρυνθούν όπως και έχει γίνει.
Η Χρυσή Αυγή χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, ανανέωση και επανεκκίνηση.

Αυστρία: Συντηρεί δυνάμεις το FPO παρά την εθνικιστική ρητορεία της OVP

Το FPO το εθνικιστικό κίνημα στην Αυστρία συντηρεί δυνάμεις με ποσοστά 14% κόντρα στην εθνικιστική στροφή του δεξιού OVP που είναι και το πρώτο κόμμα με 38% στην Αυστρία.
Μπορεί το FPO να έχει χάσει ποσοστό σε σχέση με το παρελθόν αλλά στην πράξη οι εθνικιστικές ιδέες κυριαρχούν στην Αυστρία.

Στην Σλοβακία το LSNS το Λαϊκό κόμμα η Σλοβακία μας είναι πρώτο κόμμα στις ηλικίες έως 29 ετών

Στην Σλοβακία το εθνικιστικό κόμμα LSNS το Λαϊκό κόμμα η Σλοβακία μας είναι πρώτο κόμμα στις ηλικίες έως 29 ετών με ποσοστά 19%.
Το LSNS κατηγορείται από τους αντιπάλους ότι είναι νεοναζιστικό κόμμα αλλά στην πράξη αυτό αποτελεί προπαγάνδα είναι εθνικιστικό κίνημα που δεν σχετίζεται με τον ναζισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης