Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε τις συνομιλίες Κατάρ - Σαουδικής Αραβίας για τον τερματισμό της διπλωματικής κρίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε τις συνομιλίες Κατάρ - Σαουδικής Αραβίας για τον τερματισμό της διπλωματικής κρίσης
«Τις τελευταίες εβδομάδες, ίσως ξεφύγαμε από το αδιέξοδο και σημειώσαμε πρόοδο, πραγματοποιώντας συνομιλίες ...μεταξύ ημών και της Σαουδικής Αραβίας συγκεκριμένα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Mohammed bin Abdulrahman al Thani δήλωσε σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ότι η Ντόχα πραγματοποίησε πρόσφατα συνομιλίες με το Ριάντ στην πρώτη επίσημη επιβεβαίωση των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών, που μπορεί να τερματίσει την διπλωματική κρίση μεταξύ του μικρού εμιράτου και των χωρών του Κόλπου που ξέσπασε πριν από σχεδόν δυόμιση χρόνια.
«Τις τελευταίες εβδομάδες, ίσως ξεφύγαμε από το αδιέξοδο και σημειώσαμε πρόοδο, πραγματοποιώντας συνομιλίες ...μεταξύ ημών και της Σαουδικής Αραβίας συγκεκριμένα», τόνισε ο Καταριανός ΥΠΕΞ.
«Ελπίζουμε πως αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε κάποια πρόοδο και σε ένα σημείο από όπου θα μπορούμε να δούμε το τέλος της κρίσης», τόνισε από την Ρώμη όπου παρευρίσκεται σε συνέδριο εξωτερικής πολιτικής.
Ο Αl Thani ευχαρίστησε τον εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Sabah al Ahmad al Sabah για τον μεσολαβητικό ρόλο που διαδραμάτισε.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Άγκυρα διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ τον Ιούνιο του 2017, κατηγορώντας την Ντόχα για στήριξη της τρομοκρατίας.
Το μικρό εμιράτο αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι οι γειτονικές του χώρες επιδιώκουν να περιορίσουν την εθνική κυριαρχία του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης