Το Βερολίνο και 7 ακόμη κρατίδια θα υποδεχθούν ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα από ελληνικά νησιά

Το Βερολίνο και 7 ακόμη κρατίδια θα υποδεχθούν ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα από ελληνικά νησιά
Tο Βερολίνο συμμετέχει στην πρωτοβουλία δήμων «Ασφαλή Λιμάνια», με σκοπό την παροχή προστασίας σε πρόσφυγες που διασώζονται στην Μεσόγειο - «Η ανάγκη είναι γνωστή, όποιος απλώς παρακολουθεί, γίνεται συνένοχος», δήλωσε η Εντεταλμένη της Θουριγγίας Miriam Kruppa
Εβδομήντα ασυνόδευτους ανηλίκους από τα ελληνικά νησιά προτίθεται να υποδεχθεί το Βερολίνο, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) σήμερα Παρασκευή 6/12, ο δήμαρχος της πόλης Michael Mueller και η γερουσιαστής για θέματα οικογένειας, Sandra Sheeres.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων είναι δραματική και τα ασυνόδευτα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα.
Το Βερολίνο, υπενθύμισαν, συμμετέχει στην πρωτοβουλία δήμων «Ασφαλή Λιμάνια», με σκοπό την παροχή προστασίας σε πρόσφυγες που διασώζονται στην Μεσόγειο.
Επιπλέον, οι Εντεταλμένοι για ζητήματα αλλοδαπών, οκτώ ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να υποδεχθούν ασυνόδευτους νέους πρόσφυγες από την Ελλάδα.
«Η ανάγκη είναι γνωστή.
Όποιος απλώς παρακολουθεί, γίνεται συνένοχος», δήλωσε σχετικά η Εντεταλμένη της Θουριγγίας Miriam Kruppa.
Τα κρατίδια που συμμετέχουν, εκτός του Βερολίνου και της Θουριγγίας, είναι το Βρανδεμβούργο, η Βρέμη, η Κάτω Σαξονία, η Ρηνανία - Παλατινάτο, η Σαξονία - 'Ανχαλτ και το Σλέσβιγκ - Χολστάιν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS