Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν - Αλλά αν χρειαστεί θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα

Cavusoglu: Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν - Αλλά αν χρειαστεί θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα
Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση στο Κυπριακό αλλά η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει συμφωνία
"Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu σε ομιλία του στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη.
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ερωτηθείς εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο είπε:
"Εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Β. Κύπρου". Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία".
Ο Cavusoglu πρόσθεσε ότι η Τουρκία προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.
"Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ελληνοκυπρίους, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης