Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων και μεταναστών σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη - Συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων και μεταναστών σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη - Συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα
Δύο συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα
Στη διάσωση και περισυλλογή μεταναστών και προσφύγων, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα  σε  Αλεξανδρούπολη και  Σαμοθράκη.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 7/12,  στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση 42 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι επέβαιναν σε πνευστή λέμβο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους, και κατόπιν μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Παράλληλα, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα 45 αλλοδαπών προέβησαν τις  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους.
Μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 29 αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης .
Περιπολικό σκάφος τους εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σαμοθράκης, καθώς επέβαιναν σε πνευστή λέμβο.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Τέλος, στη σύλληψη 2 αλλοδαπών προέβησαν τις  βραδινές ώρες της Παρασκευής 7/12 στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης