Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σχοινάς (Κομισιόν): Η Ευρώπη θα ανταμείψει τους Έλληνες για τις προσπάθειες τους την περίοδο της κρίσης

Σχοινάς (Κομισιόν): Η Ευρώπη θα ανταμείψει τους Έλληνες για τις προσπάθειες τους την περίοδο της κρίσης
Η Ευρώπη έχει κάνει πολλά για το προσφυγικό αλλά μένει να δημιουργήσει ένα μηχανισμό αλληλεγγύη
"Υπάρχει μια αντίληψη στην Ευρώπη, ότι η Ελλάδα πρέπει να αμειφθεί για την προσπάθεια της να σταθεί όρθια μετά την οικονομική κρίση και οι Έλληνες για όσα συνειδητά αποδέχθηκαν. Αυτό είναι ένα κεφάλαιο που έχει τοκιστεί και σίγουρα θα επιστρέψει στη χώρα" δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, ο έλληνας επίτροπος αναφέρετε στο "εφιαλτικό" σαββατοκύριακο του 2015 όπου το Grexit ήταν ορατό όσο ποτέ λέγοντας ότι "η Ελλάδα βρέθηκε τότε στο χείλος της αβύσσου".
Δίνει απαντήσει στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού λέγοντας ότι "η Ευρώπη έχει κάνει πολλά αλλά δεν τα έχει κάνει ακόμη όλα. Αυτό που μένει είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αλληλεγγύης που θα παίρνει τα βάρη από τις χώρες της πρώτης γραμμής και θα τις επιμερίζει δίκαια στους υπολοίπους. Αυτό που λέμε "Δουβλίνο 2" ή αλλαγή των κανόνων του Δουβλίνου".
 Αναφερόμενος στις σχέσεις της Αθήνας με τα Σκόπια υπογραμμίζει την ανάγκη να παίξει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή ούσα η "Ρεάλ των Βαλκανίων" όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία ο κ. Σχοινάς θεωρεί πολύ σημαντικό να διατηρηθούν ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία κάτι που όπως λέει επισήμανε και στην συνάντησή του με τον πρόεδρο Erdogan την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης