Χατζηδάκης: Το ελληνικό πρόγραμμα εξορύξεων και ερευνών θα προχωρήσει κανονικά

Χατζηδάκης: Το ελληνικό πρόγραμμα εξορύξεων και ερευνών θα προχωρήσει κανονικά
«Oύτε γειτονεύουν ούτε έχουν έναντι ακτές Τουρκία και Λιβύη, το σύμφωνό τους δεν έχει καμία αξία», τόνισε ο Κ.Χατζηδάκης
Το ελληνικό πρόγραμμα εξορύξεων και ερευνών θα προχωρήσει κανονικά,  ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης,  Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν επηρεαζόμαστε από το τι κάνει η Τουρκία, δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, προχωρούμε το πρόγραμμα κανονικά και με μεγάλη φροντίδα για το περιβάλλον».
Ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με το skai.gr,  τόνισε ότι «η Ελλάδα από το 2014 έχει παραχωρήσει 13 οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης.
Επί ΣΥΡΙΖΑ παραχωρήθηκαν τέσσερα οικόπεδα, δυο στο Ιόνιο και δυο νοτίως της Κρήτης στα οποία μετέχουν η γαλλική TOTAL και η αμερικανική EXXON Mobil, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίζει τις δικές του παραχωρήσεις».
Με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα και το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε «ούτε γειτονεύουν ούτε έχουν έναντι ακτές Τουρκία και Λιβύη το σύμφωνό τους δεν έχει καμία αξία».
Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα παίζει σωστά τα χαρτιά της, η Τουρκία είναι απομονωμένη στο γελοίο θέμα με Λιβύη.
Καταδικάστηκε η στάση της από ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Αίγυπτο και ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής».
Τόνισε ακόμη ότι «η Ελλάδα υψώνει τη φωνή της δεν παραιτείται των δικαίων της με σταθερότητα και αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS