Τελευταία Νέα
Διεθνή

Holzman (ΕΚΤ): Πρέπει να δούμε σύντομα το τέλος των αρνητικών επιτοκίων - Πιστεύω στη Lagarde

Holzman (ΕΚΤ): Πρέπει να δούμε σύντομα το τέλος των αρνητικών επιτοκίων - Πιστεύω στη Lagarde
Πρέπει να αποδοθούν τα χρήματα πίσω στους καταθέτες, τόνισε ο Αυστριακός τραπεζίτης
Την πεποίθηση, πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα έλθει το τέλος των αρνητικών επιτοκίων, τουλάχιστον έως τη λήξη της εξαετούς θητείας του εξέφρασε ο Robert Holzman μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο Holzman, ο οποίος είναι επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας, τόνισε στην εφημερίδα Krone, πως στόχος του είναι να αποδώσει πίσω τα χρήματα στους καταθέτες.
«Δεν θα είναι αύριο ή μεθαύριο, αλλά ελπίζω ότι θα είναι κατά τη διάρκεια της θητείας μου», είπε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός τραπεζίτης.
Ο Holzmann εισήλθε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ το Σεπτέμβριο, δύο μήνες πριν η Christine Lagarde αντικαταστήσει τον  Mario Draghi στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Holzman εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με το στιλ διοίκησης της Lagarde εν αντιθέσει με την πολιτική Draghi, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για αυταρχισμό στη λήψη αποφάσεων, κάτι που η πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, φαίνεται πως έχει αμβλύνει.
Η Lagarde θα ενισχύσει τη συλλογικότητα μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου, «είμαι ενθουσιασμένος μαζί της» είπε ο Holzman υπενθυμίζοντας τη συνάντηση, που είχαν οι κεντρικοί τραπεζίτες τον Νοέμβριο σε κάστρο κοντά στη Φρανκφούρτη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης