Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μείωση των εξαγωγών τον Νοέμβριο αλλά και αύξηση των εισαγωγών που καταδεικνύει τόνωση της ζήτησης

Κίνα: Μείωση των εξαγωγών τον Νοέμβριο αλλά και αύξηση των εισαγωγών που καταδεικνύει τόνωση της ζήτησης
Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Οι εξαγωγές της Κίνας τον Νοέμβριο εμφάνισαν μείωση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, υπογραμμίζοντας τις επίμονες πιέσεις από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.
Ωστόσο η αύξηση των εισαγωγών πιθανώς να αποτελεί ένδειξη ότι, τα μέτρα τόνωσης που έχει λάβει το Πεκίνο συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της ζήτησης.
Η 17μηνη εμπορική διαμάχη αύξησε τους κινδύνους μιας παγκόσμιας ύφεσης και πυροδότησε τις εικασίες ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Κίνας θα μπορούσαν να προσχωρήσουν σε μία λογική περισσότερων κινήτρων, καθώς η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει περιπέσει σε «χαμηλό βαρομετρικό» 30ετίας.
Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων σε σύγκριση με την αύξηση 1% που προέβλεπε η δημοσκόπηση των αναλυτών του Reuters ενώ η μείωση σε σχέση με τον Οκτώβριο ήταν στο 0,9%.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σηματοδοτώντας την πρώτη ετήσια αύξηση από τον Απρίλιο και σε σύγκριση με προβλέψεις των οικονομολόγων κατά 1,8%.
Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις εισαγωγές ενδέχεται να καταδεικνύουν την έντονη εγχώρια ζήτηση μετά από την εργοστασιακή δραστηριότητα που παρουσίασε πρόσφατα εντυπωσιακά σημάδια βελτίωσης, αν και οι αναλυτές εκτιμούν πως η ανάκαμψη θα ήταν δύσκολο να διατηρηθεί εν μέσω εμπορικών κινδύνων.
Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για το Νοέμβριο ανήλθε στα 38,73 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με το αναμενόμενο  των 46,30 δισ. και το αντίστοιχο των 42,81 δισ. δολαρίων που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης