Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μόνο με ισχυρά bonus τα τραπεζικά στελέχη παραμένουν η περίπτωση της Deutsche bank

Μόνο με ισχυρά bonus τα τραπεζικά στελέχη παραμένουν η περίπτωση της Deutsche bank
Η Deutsche Bank δαπάνησε το 2018 περίπου 1,9 δισ. ευρώ (2,1 δισ. δολάρια) σε μπόνους
Μόνο με ισχυρά bonus τα τραπεζικά στελέχη παραμένουν και δεν κοιτούν τον ανταγωνισμό και το παράδειγμα της Deutsche bank είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Μετά την αποτυχία συγχώνευσης της Deutsche bank με την έτερη γερμανική τράπεζα Commerzbank ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, δέχθηκε πιέσεις από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και τους μεγαλύτερους μετόχους ώστε να παρουσιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για να διασωθεί η τράπεζα από την επαπειλούμενη αφερεγγυότητα.
Το πρόβλημα της Deutsche bank ξεκίνησε αμέσως μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers η τράπεζα είχε μεγάλα ανοίγματα σε παράγωγα και είχε αναπτύξει δραστηριότητες που δέχθηκαν πλήγμα λόγω της κρίσης.
Δεν πάρθηκαν γρήγορα τα σωστά μέτρα και χάθηκε ο έλεγχος.  
Μόνο το 2019 η Deutsche bank έχει απολύσει 5.000 υπαλλήλους, κυρίως από την επενδυτική τραπεζική, ενώ άλλοι 13.000 θα αποχωρήσουν.
Η Deutsche bank δέχθηκε μπαράζ αγωγών, εισαγγελείς άρχισαν να ερευνούν την τράπεζα, ουσιαστικά ενεπλάκη σε ένα κυκεώνα προβλημάτων.
Όμως τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα: Πολλά καλά στελέχη έχουν αποχωρήσει, έχουν αναζητήσει εργασία σε άλλες τράπεζες του ανταγωνισμού και η Deutsche bank προσπαθεί να διαχειριστεί μια κρίση ότι τα καλά της στελέχη φεύγουν.
Ήδη τα bonus της Deutsche bank έχουν μειωθεί κάτω από 2 δισεκ. όταν στον ανταγωνισμό είναι πολύ περισσότερα.
Περισσότεροι από δώδεκα υψηλόβαθμα στελέχη από τις μονάδες επενδυτικής τραπεζικής της Deutsche bank εργάζονται ήδη σε ανταγωνιστικές τράπεζες από τον Μάιο, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος υπαινίχθηκε ότι ξεκινούν σημαντικές περικοπές.
Η Deutsche bank για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό έχει αρχίσει τις προσλήψεις.
Έχει προσλάβει σχεδόν 30 διευθυντές ειδικά στην εταιρική χρηματοδότηση από την αρχή του 2019.
Η Deutsche Bank δαπάνησε το 2018 περίπου 1,9 δισ. ευρώ (2,1 δισ. δολάρια) σε μπόνους.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/db_0.png?itok=F5_hvlQQ
 Ο Διευθύνων Σύμβουλος υποστηρίζει ότι η Deutsche bank εξακολουθεί να έχει τα μέσα να κρατήσει τα κορυφαία ταλέντα της, ακόμη και με την υλοποίηση μιας μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση.
 «Θα αποζημιώσουμε τους ανθρώπους μας σύμφωνα με τις επιδόσεις τους», δήλωσε τον Ιούλιο 2019 μετά την ανακοίνωση 18.000 μειώσεων θέσεων.
Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει υποσχεθεί τουλάχιστον να σταθεροποιήσει την επενδυτική τραπεζική, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 11% στο 9μηνο του 2019 και τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά 47%.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/db3.png?itok=3MKLoNwZ
 Η Deutsche Bank έπεσε στην 15η θέση στην παροχή συμβουλών για συγχωνεύσεις και εξαγορές το 2019, από την 11η θέση το 2018 και την όγδοη το 2017.
Για να αντικαταστήσει τα ακριβά στελέχη που αποχώρησαν η Deutsche Bank μείωσε αισθητά τους μισθούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης