Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Η άνοδος των Εργατικών αγχώνει τον Johnson - Θα παραιτηθεί εάν δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία;

Sky News: Η άνοδος των Εργατικών αγχώνει τον Johnson  - Θα παραιτηθεί εάν δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία;
Ο Johnson θα χρειαστεί περισσότερες από 320 από τις 650 έδρες για να παραμείνει στην Ντάουνιγκ Στρίτ
"Αγχωμένος" δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Borris Johnson από το γεγονός ότι οι Εργατικοί έχουν μειώσει σημαντικά την διαφορά από τους Συντηρητικούς στις δημοσκοπήσει την τελευταία εβδομάδα.
"Βεβαίως δίνουμε μάχη για κάθε ψήφο. Πιστεύω ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή για αυτήν τη χώρα" δήλωσε σε συνέντευξη του στο Sky News.
Οι πρόωρες εκλογές την ερχόμενη Πέμπτη (12/12) έχουν ως βασικό σημείο αναφοράς το Brexit με τον Johnson να δηλώνει στο Sky News ότι "το Brexit είναι η πιο ριζοσπαστική και βαθιά αλλαγή στην διαχείριση αυτής της χώρας" λέγοντας στην ουσία ότι "μόνο ο ίδιος μπορεί να φέρει εις πέρας την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου με την προϋπόθεση ότι θα έχει την πλειοψηφία των 650 εδρών στο βρετανικό κοινοβούλιο.
"Το Brexit είναι απαραίτητο -δεν μπορούμε να πάμε μπροστά χωρίς το Brexit", σημείωσε ο βρετανός πρωθυπουργός που αποτελεί το "πρόσωπο" της καμπάνιας υπερ του Brexit στο κόμματων Τορρις από το 2016 οπότε και διεξήχθη το δημοψήφισμα.
Την Πέμπτη 12/12 οι κάλπες στη Βρετανία θα ανοίξουν στις 09:00 ώρα Ελλάδος και θα κλείσουν στις 24:00 ώρα Ελλάδος, όταν μια δημοσκόπηση κατά την έξοδο από τις κάλπες (exit poll) αναμένεται να δώσει τις πρώτες ενδείξεις για το ποιος θα είναι ο νικητής.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές ο Johnson αν και χάνει σημαντικά τη δύναμη του,  είναι πιθανόν να χρειαστεί περισσότερες από 320 έδρες για να διασφαλίσει την παραμονή του στην Ντάουνιγκ Στρίτ.
Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες είχαν αποτύχει σε μεγάλο βαθμό να προβλέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016, όπως και την απώλεια της πλειοψηφίας από την Theresa May στις εκλογές του 2017, δείχνουν ότι ο Johnson εξακολουθεί να προηγείται του ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn, αν και το προβάδισμά του μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Johnson ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία και απέρριψε παράλληλα τα ερωτήματα που άφηναν να εννοηθεί ότι έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία Συντηρητικών στην κυβέρνηση, είναι λίγα αυτά που προσφέρει στους ψηφοφόρους πέραν του Brexit.
"Έχει υπονομευτεί η εμπιστοσύνη στην πολιτική", σημείωσε.
"Έχει υπονομευτεί από ανθρώπους οι οποίοι για τρεισήμισι χρόνια (...) υπόσχονταν να υλοποιήσουν το Brexit και μετά δεν το έκαναν", πρόσθεσε.
Τέλος στην ερώτηση του Sky ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να ομολογήσει ότι έχει διαπράξει, ο Johnson, αφού στράφηκε αρχικά στους συμβούλους του για προτάσεις, στη συνέχεια απάντησε:
"Νομίζω ότι όταν κάποτε χρησιμοποιούσα καθημερινά για τις μετακινήσεις μου ποδήλατο, κάποιες φορές παραβίαζα τον νόμο και έκανα ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο. Θέλω να γνωρίζετε πόσο καταδικάζω και αποδοκιμάζω εκείνους που κάνουν ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο και θεωρώ ότι ήταν λάθος και αισθάνομαι άσχημα γι αυτό. Αλλά μπορεί κάποιες φορές να οδηγούσα το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο...".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης