Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας – Ενημερώνει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας – Ενημερώνει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας
Στο επίκεντρο και η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 9/12 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ.Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και συγκεκριμένα για την υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, θα συζητηθούν ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στο Ιράν και τη Βολιβία καθώς και οι ευρωαφρικανικές σχέσεις, ενώ το ΣΕΥ αναμένεται να υιοθετήσει Συμπεράσματα για την Αρκτική, το Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ και το ρόλο των πολιτικών της αποστολών στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.
Στο περιθώριο του Συμβολίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τους υπουργούς Εξωτερικών τη ΕΕ, με προσκεκλημένους τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, N. Dimitrov και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, G. Cakaj, σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των δύο αυτών χωρών και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων ευρύτερα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS