Διεθνή

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο μετά την άνοδο της περασμένης εβδομάδας - Στο -0,31% και τα 64,19 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο μετά την άνοδο της περασμένης εβδομάδας - Στο -0,31% και τα 64,19 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση -0,34% στα 59 δολ. ανά βαρέλι
Ήπιες απώλειες εμφάνισε σήμερα Δευτέρα (9/12) το πετρέλαιο, παραμένοντας ωστόσο κοντά σε υψηλά 12 εβδομάδων, μετά την απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+ να προχωρήσεουν σε περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε -0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,19 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,34% στα 59 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ αποφάσισαν να μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως, με τις συνολικές περικοπές να ανέρχονται πλέον στα 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μέχρι τον Μάρτιο του 2020.
Image
Η σχετική απόφαση έδωσε ώθηση στις τιμές του πετρελαίου κατά την ολοκλήρωση της περασμένης εβδομάδας, με την τιμή του αμερικανικού αργού να ενισχύεται κατά +7,3%, και την τιμή του Brent να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +3,1%.
Παράλληλα, οι αναλυτές της Goldman Sachs προχώρησαν σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για τις τιμές του πετρελαίου το 2020, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους οι ΟΠΕΚ+ έχουν αλλάξει στη στρατηγική τους προκειμένου να διαχειριστούν βραχυπρόθεσμες ανισορροπίες.
Ωστόσο, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχωρούν κατά την έναρξη της εβδομάδας, δεχόμενες πιέσεις από τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας τον Νοέμβριο, τα οποία έδειξαν πτώση των εξαγωγών για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης