Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μικρές απώλειες στο ξεκίνημα και περιορισμένο ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μικρές απώλειες στο ξεκίνημα και περιορισμένο ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Υπάρχουν αρκετά γεγονότα (εκλογές Βρετανία, FED, σχέδιο Ηρακλής κ.α.) που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των επενδυτών αυτή την εβδομάδα. Μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδος θα θέλαμε να δούμε μία σταθεροποίηση και γιατί όχι μία αντίδραση προς τις 885 μονάδες.

Πλησιάζουμε φυσικά προς το τέλος του έτους και περιμένουμε πως το ενδιαφέρον θα μειώνεται, αλλά θα δούμε και κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης. Μέσα στην εβδομάδα σταματάει και η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Lamda, ενώ αύριο 10/12 είναι κομμένη η Motor Oil (προμέρισμα).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά με χαμηλό τζίρο και τις τράπεζες να έχουν μεικτές τάσεις. Θα χρειαστούμε βοήθειες από τον τραπεζικό κλάδο που έκανε στις προηγούμενες συνεδριάσεις μία καλή διόρθωση.

ΔΕΗ: Η κυβέρνηση καλείται να πείσει τις αγορές και τους επενδυτές με το business plan που θα ανακοινώσει στις 16 Δεκεμβρίου. Η επιχείρηση χρειάζεται δυνατές περικοπές στο κόστος, ώστε οι κινήσεις αύξησης των EBITDA να αποκτήσουν νόημα με δεδομένο το υψηλό καθαρό χρέος που έχει.

Επιπλέον καλείται να πείσει γιατί πιθανότατα το 2020 θα βγει στις αγορές με ομόλογο, άρα θα πρέπει να μπορέσει να πάρει ένα καλό επιτόκιο με δεδομένο το χρέος που έχει. Κρατάμε μικρό καλάθι καθώς γνωρίζουμε πως οι αλλαγές σε μία κρατική ουσιαστικά εταιρεία δεν είναι εύκολες, ενώ δε συμμεριζόμαστε απόψεις όπως διατυπώνονται από στελέχη της κυβέρνησης, ότι δηλαδή την έσωσαν ή διασφάλισαν τη βιωσιμότητα. Πρέπει να γίνουν τομές. Έγιναν κάποιες κινήσεις αλλά μπορούν να γίνουν περισσότερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εννοείται πως δεν πρέπει να υποχωρήσει άλλο μετά τη μεγάλη πτώση που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της απόδοσης του ομολόγου. Θα πρέπει να δούμε αντίδραση, αλλιώς…

AUTOHELLAS: Στα πρώτα δευτερόλεπτα της συνεδρίασης έκανε όγκο 37 χιλ. τεμάχια με υψηλό στα 7,22 ευρώ και χαμηλό στα 7,02 ευρώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η σημαντική κίνηση. Επομένως δεν χρειάζονται βιασύνες.

MOΤΟR OIL: Όσοι θέλουν να πάρουν το προμέρισμα των 0,35 ευρώ ανά μετοχή θα πρέπει σήμερα στο κλείσιμο να έχουν μετοχές της εταιρείας. Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής η απόδοση είναι στο 1,7% μαζί με το φόρο. Η μετοχή ξεκίνησε με οριακή άνοδο.

VIOHALCO: Κινείται στο… όριο και πρέπει να αντιδράσει. Στα 3,52 ευρώ με απώλειες 1,26% και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στο άνοιγμα κάποιος έδωσε 1 τεμάχιο και άνοιξε τη μετοχή στα 2,20 ευρώ με απώλειες 1,79%. Ο αγοραστής στα 2,21 ευρώ και ο πωλητής στα 2,27 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Δίνει τη μάχη της κοντά στα 7,30 ευρώ με τον πωλητή να είναι από μεγάλο οίκο του εξωτερικού. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση των επενδυτών κατά την εισαγωγή της στον FTSE 25.

LAMDA: Το δικαίωμα σήμερα στα 0,64 ευρώ με άνοδο 2,4% και η μετοχή στα 7,26 ευρώ με όγκο 12 χιλ. τεμάχια και άνοδο 0,14%. Αν καλυφθεί πλήρως η αύξηση θα έχει αποτίμηση 1,28 δισ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Έλεος βρε παιδιά. Στα 2,1250 ευρώ η μετοχή στο άνοιγμα με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 493 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Επειδή μας ρωτάτε ποια είναι η εταιρεία που ακούγεται ότι επίκειται δημόσια πρόταση σας λέμε πως είναι πως Νότια, στο μεγάλο νησί, στη λεβεντογέννα. Θα επανέλθουμε σύντομα…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης