Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2020

tags :
Οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2020
Το 2020 θα είναι ένα έτος που τροφοδοτείται από την τεχνολογία με ένα αυξανόμενο αίσθημα ευθύνης και βαθύτερη σχέση με τους ανθρώπους και τους τόπους που επισκέπτονται
Ένα πράγμα που δεν θα αλλάξει στον μεταβαλλόμενο κόσμο μας είναι ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν. Οι ταξιδιωτικές ανάγκες, οι συμπεριφορές και οι επιθυμίες των ταξιδιωτών συνεχίζουν να εξελίσσονται.
Το 2020 θα είναι ένα έτος που τροφοδοτείται από την τεχνολογία με ένα αυξανόμενο αίσθημα ευθύνης και βαθύτερη σχέση με τους ανθρώπους και τους τόπους που επισκέπτονται. Ποιες όμως είναι οι τάσεις στα ταξίδια το 2020;

1. Ταξίδια πολλών προορισμών
Νέα τάση επίσης στα ταξίδια είναι οι εκδρομές που αναμιγνύουν πολλές χώρες και ποικίλες εμπειρίες. Οι ταξιδιώτες μπορούν να συνδυάσουν μια περιπέτεια σκι με διακοπές στην παραλία ή μια διαμονή πόλης με μια περιπέτεια ζούγκλας.

2. Insta-τουρισμός
Σύμφωνα με την National Geographic, το Instagram έχει πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Αυτοί μοιράζονται καθημερινά κατά μέσο όρο 85 εκατομμύρια φωτογραφίες. Το Instagram έχει τεράστιο αντίκτυπο στους ταξιδιώτες. Το 40% των χρηστών Instagram κάτω των 33 ετών (Travelation) ψήφισαν στην πραγματικότητα ότι το “Instagrammability” ήταν ένας από τους κορυφαίους παράγοντες στην επιλογή ενός προορισμού διακοπών.

3. Το ταξίδι ως κινητήριος δύναμη για το καλό
Οι ταξιδιώτες προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Πως; Συλλέγοντας πλαστικά απορρίμματα πάνω σε ένα καγιάκ γύρω από τον κόλπο Lan Ha στο Βιετνάμ ή συμμετέχοντας σε μαθήματα μαγειρικής στο Goreme που υποστηρίζουν τα εισοδήματα των γυναικών.

4. Η τεχνολογία ως παράγοντας έκπληξης
Οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης που προσφέρουν εξατομικευμένες προτάσεις προορισμών αποτελούν τάση για το νέο έτος.
Σχεδόν οι έξι στους 10 ανθρώπους (59%) αναφέρουν ότι θέλουν η τεχνολογία να τους προσφέρει επιλογές έκπληξης που θα τους εισήγαγαν σε κάτι εντελώς νέο το 2020. Σχεδόν το ήμισυ (46%) των παγκόσμιων ταξιδιωτών δηλώνουν ότι θα χρησιμοποιούν μια εφαρμογή που θα καθιστά γρήγορη και εύκολη την εξερεύνηση και την κράτηση δραστηριοτήτων σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης