Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foster (Β. Ιρλανδία): Δε μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Johnson - Αθέτησε τις υποσχέσεις τους

Foster (Β. Ιρλανδία): Δε μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Johnson - Αθέτησε τις υποσχέσεις τους
Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας τόνισε ότι δε γίνεται κάποιες περιοχές της Βρετανίας να βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση μετά το Brexit
Τη θέση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson αθέτησε τις υποσχέσεις του απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία διατύπωσε σήμερα (9/12) η επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, Arlene Foster, τονίζοντας μάλιστα ότι δε μπορεί να τον εμπιστευτεί πλέον.
Ειδικότερα, η κα Foster δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «πρόδωσε» τη Βόρεια Ιρλανδία στο ζήτημα του Brexit, διευκρινίζοντας ότι «αθέτησε τις υποσχέσεις του ότι η συμφωνία απόσυρσης δε θα περιλαμβάνει τελωνειακά σύνορα στη Θάλασσα της Ιρλανδίας».
Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας στήριξε την τρέχουσα κυβέρνηση των Συντηρητικών και υπερασπίστηκε τον Boris Johnson από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας ότι «ήταν σωστό για την ηγεσία της ένωσης στη Βόρεια Ιρλανδία να συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό».
Ερωτηθείσα για το εάν η συμφωνία του Boris Johnson για το Brexit αποτελεί «προδοσία», η κα Foster επεσήμανε ότι «πρόκειται κυρίως για το πρόσωπο που αθέτησε τις υποσχέσεις του», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ των διαφορετικών εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσωπεύει μία ολοκληρωμένη έννοια της ένωσης».
«Εάν ισχύσουν αυτά που έχουν προταθεί, τότε δεν θα έχουμε ελεύθερο εμπόριο και αυτό φυσικά και αποτελεί μεγάλη ανησυχία για εμάς», τόνισε η κα Foster, για να προσθέσει ότι θα είναι περισσότερο προσεκτική στο μέλλον απέναντι στις υποσχέσεις του Βρετανού πρωθυπουργού.
Η αξιωματούχος της Βόρειας Ιρλανδίας διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός πως συμφωνεί με την πρόθεση του Johnson να ολοκληρώσει το Brexit, «δε γίνεται να βρεθούν ορισμένες περιοχές της Βρτετανίας σε χειρότερη κατάσταση μετά το Brexit, και να έχουμε ελέγχους μεταξύ των διαφορετικών περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Ο κ. Johnson απομακρύνθηκε από τις υποσχέσεις του στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος και είναι πολύ σημαντικό για εμάς στη Βόρεια Ιρλανδία όχι μόνο να έχουμε τον λόγο του μελλοντικά αλλά να έχουμε και τις λεπτομέρειες», τόνισε η κα Foster.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης