Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στάσιμος» ο χρυσός μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας - Στο -0,03% και τα 1.464,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
«Στάσιμος» ο χρυσός μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας - Στο -0,03% και τα 1.464,65 δολ. ανά ουγγιά
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα εντός της εβδομάδας
Οριακή υποχώρηση είχε σήμερα Δευτέρα (9/12) ο χρυσός, μετά την πτώση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που αφορούν τον Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε πτώση της τάξεως του -0,03% στα 1.464,65 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας υποχωρήσει κατά -1,2% στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.
Image
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Εργασίας των ΗΠΑ, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 266.000 τον Νοέμβριο του 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον περασμένο Ιανουάριο.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα εντός της εβδομάδας, κατά την οποία οι αξιωματούχοι της τράπεζας αναμένεται να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια.
Μάλιστα, τα θετικά στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας για την αμερικανική οικονομία ενδέχεται να ενισχύσουν τις εκτιμήσεις της Fed για την πορεία της οικονομίας το 2020.
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών, λίγες μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.
Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, οι δύο χώρες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι «στον πρόεδρο Trump αρέσουν αυτά που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στην εμπορική συμφωνία με την Κίνα».
Πιέσεις δέχθηκε η πλατίνα, με απώλειες της τάξης του -0,26% στα 896,60 δολάρια η ουγγιά.
Αντίθετα ανοδικά κινήθηκε τόσο ο άργυρος όσο και το παλλάδιο, τα οποία σημείωσαν κέρδη +0,26% και +0,42% για να κλείσουν στα 16,55 και 1.853,80 δολάρια η ουγγιά ανίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης