Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin - Zelensky στο Παρίσι για την ειρήνη στο Ντονμπάς

tags :
Συνάντηση Putin - Zelensky στο Παρίσι για την ειρήνη στο Ντονμπάς
Ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin και ο Ουκρανός ομόλογός του V. Zelensky αναμένονται στο Παρίσι για να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με στόχο την ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin και ο Ουκρανός ομόλογός του V. Zelensky αναμένονται σήμερα (9/12) στο Παρίσι για να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με στόχο την ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία.
Τις συνομιλίες αυτές φιλοξενεί ο Γάλλος πρόεδρος E. Macron, με τη συμμετοχή και της Γερμανίδας καγκελαρίου A. Merkel.
Έπειτα από τρία χρόνια αδιεξόδου ο Putin, ένας βετεράνος της διεθνούς σκηνής, θα σφίξει για πρώτη φορά το χέρι του Zelensky, πρώην ηθοποιού που ανέλαβε την προεδρία της Ουκρανίας τον Μάιο. Εξάλλου οι σχέσεις Ρωσίας - Γερμανίας διέρχονται μία κρίσιμη φάση μετά τη διπλωματική κρίση που ξέσπασε μεταξύ τους.
Την προηγούμενη εβδομάδα το Βερολίνο απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες μετά τη δολοφονία ενός Γεωργιανού μέρα μεσημέρι στη γερμανική πρωτεύουσα τον Αύγουστο, για την οποία έδωσε εντολή, σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, «μια ρωσική κρατική οντότητα» ή η Τσετσενία.
Από την πλευρά του ο Zelensky έχει αναγάγει την επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία -μια περιοχή γνωστή και ως Ντονμπάς, όπου από το 2014 έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι στις συγκρούσεις μεταξύ Ρώσων αυτονομιστών και του Κιέβου-προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης