Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Θωμάς (Υφυπ. Ενέργειας): Προσβλέπουμε στην εκδήλωση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ΔΕΠΑ Υποδομών

tags :
Θωμάς (Υφυπ. Ενέργειας): Προσβλέπουμε στην εκδήλωση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ΔΕΠΑ Υποδομών
Την προσδοκία της κυβέρνησης για εκδήλωση μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος σχετικά με την ΔΕΠΑ Υποδομών εξέφρασε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς
Την προσδοκία της κυβέρνησης για εκδήλωση μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος σχετικά με την ΔΕΠΑ Υποδομών εξέφρασε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς από το βήμα του επενδυτικού συνεδρίου Invest in Greece της Capital Link στη Νέα Υόρκη.
«Προσβλέπουμε στην εκδήλωση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ΔΕΠΑ Υποδομών, μιας εταιρείας με Ρυθμιζόμενο από τη ΡΑΕ έσοδο που καλείται να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 400 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία.
Ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη και παράλληλα θα δώσει ενεργειακές επιλογές στους καταναλωτές σε όλη τη χώρα» ανέφερε ο κ. Θωμάς.
Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε νωρίτερα την προκήρυξη του διαγωνισμού για το 100% της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ» που θα προκύψει από την μερική διάσπαση του κλάδου Υποδομών της ΔΕΠΑ.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε θέση να ανακοινώσω εδώ, στη Νέα Υόρκη, την εκκίνηση μιας εμβληματικής ιδιωτικοποίησης για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και για την κυβέρνηση συνολικά.
Οι ρυθμίσεις για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ ψηφίστηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 28 Νοεμβρίου και 11 ημέρες αργότερα «βγαίνει στον αέρα» ο διεθνής, ανοιχτός, πλειοδοτικός διαγωνισμός», τόνισε ο υφυπουργός Ενέργειας.
«Το επόμενο βήμα προς τον μετασχηματισμό της αγοράς φυσικού αερίου είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η έναρξη της οποίας τοποθετείται χρονικά τον Ιανουάριο του 2020. Η προσέλκυση νέων ιδιωτικών κεφαλαίων και το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου αποτελούσε προγραμματική μας δέσμευση και την υλοποιούμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα», πρόσθεσε ο κ. Θωμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης