Τραπεζικά νέα

Οι εργαζόμενοι της Πειραιώς δεν αναμένουν λύση πριν τις 15/12 που λήγει η πλειοψηφία των δανειακών συμβάσεων... με Intrum

Οι εργαζόμενοι της Πειραιώς δεν αναμένουν λύση πριν τις 15/12 που λήγει η πλειοψηφία των δανειακών συμβάσεων... με Intrum
Νέα συνάντηση την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου μεταξύ Περαιώς, υπουργείου Εργασίας και ΟΤΟΕ
Μέσα σε κλίμα έντασης – παρά τις κυβερνητικές παραινέσεις για λύση - και υπό την απειλή για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΟΤΟΕ, διοίκηση και εργαζόμενοι προσέρχονται το μεσημέρι της Τετάρτης σε νέα συμφιλιωτική τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τη διευθέτηση του ζητήματος των 126 και των 24 απολύσεων από την Intrum.
Την εβδομάδα που μεσολάβησε από την 1η διερευνητική τριμερή στο υπουργείο Εργασίας, τόσο η διοίκηση της τράπεζας, όσο και η πλευρά των εργαζομένων όξυναν το ήδη τεταμένο κλίμα, με αποκορύφωμα την καταγγελία από την ΟΤΟΕ, ότι η διοίκηση «εκβιάζει διευθυντικά στελέχη» προκειμένου να «πιέσουν την κατάσταση» ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.
Απέναντι σε αυτό το κλίμα, η πλευρά των εργαζομένων δημιούργησε χθες αντίστοιχα κλιμάκια τα οποία επισκέφτηκαν και τα 130 υποκαταστήματα της Πειραιώς στην Αθήνα, ενώ έστειλαν και εξώδικα σε στελέχη της τράπεζας για «παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης», όπως επισήμανε στο ΒΝ ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Τράπεζας, δεν επιθυμεί λύση πριν τις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία λήγει η πλειοψηφία των δανειακών συμβάσεων που διαχειρίζεται η Intrum και επιθυμεί να διαπιστώσει που θα «κάτσει η μπάλα» προκειμένου να διαχειριστεί ανάλογα το προσωπικό».
Κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο υπουργείο Εργασίας υπό την γεν. γραμματέα του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, διαφάνηκε πεδίο συνεννόησης, με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ Σταύρο Κούκο να αναφέρεται διεξοδικά στο ιστορικό των  εξελίξεων, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Ομοσπονδίας ότι οι απολύσεις των 24 εργαζομένων– που δεν επέλεξαν να μεταβούν στην Intrum – ήταν εξ’ αρχής μεθοδευμένες, πρωτοφανείς και απαράδεκτες για μια Τράπεζα που η ίδια δηλώνει ότι επανήλθε σε κερδοφορία και είναι ανταγωνιστική.
Η κα Άννα Στρατινάκη χαρακτήρισε τη συμφωνία ιδιαίτερα σημαντική και κάλεσε την Τράπεζα να ξαναβάλει στο τραπέζι όλες τις διαθέσιμες επιλογές και για τους 145 εργαζόμενους, οι οποίοι δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum και δεν έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί από την Τράπεζα.
Μάλιστα εξειδίκευσε, δε, τις διαθέσιμες επιλογές ως εξής:

- Στη δυνατότητα τοποθέτησης στον Όμιλο ανά την επικράτεια
- Στην επανεξέταση αν τυχόν υπάρχουν εργαζόμενοι που επιθυμούν εθελοντικά να πάνε μετά από αξιολόγηση στην Intrum.
- Στο πακέτο της εθελουσίας εξόδου.

Αντώνης Βασιλόπουλος
Antonisvasilopoulos1@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης