Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαϊτάνης (ΝΔ): Πάντα ήταν δύσκολες οι σχέσεις με την Τουρκία – Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας

tags :
Γαϊτάνης (ΝΔ): Πάντα ήταν δύσκολες οι σχέσεις με την Τουρκία – Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας
Υπάρχει ξεκάθαρα καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από ΕΕ, State Department, Ρωσία, Αίγυπτο και Ισραήλ είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ
Την θέση ότι πάντα ήταν δύσκολες οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τ. Γαϊτάνης, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει με το μέρος της το Διεθνές Δίκαιο.
«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε μια φάση προάσπισης των εθνικών συμφερόντων και ελέγχου της κατάστασης.
Οι σχέσεις μας με την Τουρκία πάντα ήταν δύσκολες τα τελευταία χρόνια, είναι ένας γείτονας ο οποίος δεν είναι εύκολος στις σχέσεις του, δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, δεν δείχνει να επιθυμεί καλή γειτονία και αυτού του είδους η σχέση έχει τις αυξομειώσεις, που βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά την ένταση των τελευταίων ημερών, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας όπως αυτή εκφράζεται και με το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης και με όλες τις κινήσεις της Τουρκίας στο διεθνές διπλωματικό πεδίο.
Η Τουρκία συνεχώς έχει την τάση να προσπαθεί να δημιουργεί τετελεσμένα.
Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γαϊτάνης.
Όπως υποστήριξε, υπάρχει ξεκάθαρα «καταδίκη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το State Department και από τη Ρωσία και από την Αίγυπτο και από το Ισραήλ έναντι της τουρκικής προκλητικότητας» ενώ υπογράμμισε πως «η ελληνική διπλωματία συντεταγμένα κινείται σε όλα τα διεθνή φόρα».
Ερωτηθείς για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση περί «παλινόρθωσης του αυταρχικού κράτους» λόγω της στάσης της αστυνομίας, ο κ.Γαϊτάνης είπε ότι «αυτή η κριτική στερείται βάσης, είναι αστεία να την συζητάμε και δεν έχει και καμία πολιτική νομιμοποίηση».
«Την τελευταία περίοδο στην Αθήνα περάσαμε δύο ημερομηνίες ορόσημο (17 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου) δίχως επεισόδια, και αυτό ήταν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, κάποια λίγα επεισόδια που έγιναν ήταν πολύ περιορισμένα» είπε ο κ.Γαϊτάνης, ο οποίος ερωτηθείς για το αν υπήρξε αστυνομική βία, είπε πως «αν υπήρξαν περιστατικά υπέρβασης καθήκοντος υπάρχουν θεσμοί που θα το ελέγξουν και ανεξάρτητες αρχές και πειθαρχικά όργανα, τα οποία αν βρουν κάτι θα κινηθούν ανάλογα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης