Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Τα χαμηλά επιτόκια θα πλήξουν τα έσοδα μεσοπρόθεσμα - Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας

tags :
Deutsche Bank: Τα χαμηλά επιτόκια θα πλήξουν τα έσοδα μεσοπρόθεσμα - Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας
Η γερμανική τράπεζα τόνισε ότι έχει λάβει ήδη μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χαμηλά επιτόκια
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την αύξηση των εσόδων μεσοπρόθεσμα προχώρησε σήμερα (10/12) η Deutsche Bank, τονίζοντας ότι τα χμαηλά επιτόκια βλάπτουν τις δραστηριότητές της.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα αναμένει αύξηση των εσόδων μέχρι το 2022 με ετήσιο ρυθμό μόλις 1%, έναντι 2% των προηγούμενων εκτιμήσεων που είχαν δημοσιευθεί τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με την τράπεζα, τα χαμηλότερα επιτόκια στην ευρωζώνη έχουν επηρεάσει σημαντικά τις δραστηριότητές της, ενώ παράλληλα αναμένει ότι θα έχουν αντίκτυπο στους τομείς λιανικής και εταιρικής τραπεζικής μεσοπρόθεσμα.
Ωστόσο, η ανάπτυξη στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής αναμένεται να αντισταθμίσει εν μέρει τις απώλειες που θα σημειωθούν στους υπόλοιπους τομείς, ενώ η διοίκηση ανέφερε ότι «η επίτευξη των στόχων έγινε καταστεί ακόμα περισσότερο φιλόδοξη, δεδομένων των εξωτερικών δυσκολιών».
«Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία πραγματοποίησε σημαντική πρόοδο σε κάθε διάσταση του στρατηγικού μας μετασχηματισμού», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, προσθέτοντας ότι «παραμένουμε εντός των στόχων μας, και σε ορισμένους τομείς μάλιστα τους έχουμε ξεπεράσει».
Παράλληλα, η Deutsche Bank επιβεβαίωσε τους στόχους της για τα έξοδά της έως το 2022, ενώ επεσήμανε ότι έχει λάβει ήδη μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χαμηλά επιτόκια στην ευρωζώνη.
Όσον αφορά την απόδοση ιδίων κεφαλαίων, η τράπεζα αναμένει ότι αυτή θα διαμορφωθεί στο 8% μέχρι το 2022, ενώ για τις βασικές τραπεζικές της δραστηριότητες, ανεμένεται απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 9% για το ίδιο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης