Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγοραστής στην IPO της Aramco δηλώνει ο Mohamed El-Erian

tags :
Αγοραστής στην IPO της Aramco δηλώνει ο Mohamed El-Erian
Η Aramco αξιοποίησε τον Mohamed El-Erian ως άτυπο σύμβουλο στις αρχές του 2018
Ο Mohamed El-Erian θα αγόραζαν μετοχές της Saudi Aramco χωρίς αμφιβολία.
Αυτό δήλωσε ο γκουρού των επενδύσεων στο CNBC, λίγες μέρες πριν την ιστορική IPO του πετρελαϊκού γίγαντα.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Abu Dhabi, αν θα αγοράσει μετοχές της πιο κερδοφόρας εταιρείας στον κόσμο, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz έδωσε με ενθουσιασμό «Ναι».
Την Τετάρτη, το 1,5% της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του βασιλείου θα αρχίσει να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, το Tadawul.
Ο El-Erian, τον οποίο η Aramco αξιοποίησε ως άτυπο σύμβουλο στις αρχές του 2018, πρόσθεσε ότι «δεν θα είχε σημασία σε ποια τιμή», ωστόσο θα αγοράσει μετοχές "στην τιμή IPO".
Η Aramco έχει ανακοινώσει την τιμολόγηση της δημόσιας εγγραφής σε 32 riyals (8,53 δολάρια) ανά μετοχή.
Παρόλα αυτά, οι ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν ότι η αποτίμηση της Aramco, ύψους 1,7 τρισ. δολαρίων, είναι χαμηλότερη από ό, τι αρχικά στόχευε το βασίλειο.
Το βασίλειο αναγκάστηκε να βασιστεί κυρίως στους ντόπιους επενδυτές μετά την ακύρωση των road show στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, ενώ η τοπική ζήτηση από τους μικροεπενδυτές λέγεται ότι ήταν χαμηλότερη από ό, τι είχε ελπίσει το Ριάντ.
Η μεγάλη καθυστέρηση της δημόσιας εγγραφής είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου της Aramco χτυπήθηκαν από επιθέσεις με πυραύλους.
Οι επιθέσεις, για τις οποίες κατηγορείται η Τεχεράνη αλλά αρνείται την ευθύνη, κατέστρεψαν το ήμισυ της παραγωγής πετρελαίου του βασιλείου και έστειλαν την τιμή του αργού Brent κατά περίπου 20% υψηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης