Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πώληση F-35 στην Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400

tags :
Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πώληση F-35 στην Τουρκία λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400
Διακομματική συμφωνία απαγορεύει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών στην Τουρκία
Ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 βρίσκεται η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με το Reuters η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ εισηγείται στον Donald Trump να απαντήσει αρνητικά στην Άγκυρα.
Συγκεκριμένα, η διακομματική συμφωνία της Γερουσίας και της Βουλής των αντιπροσώπων απαγορεύει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών στην Τουρκία.
Αυτή η εξέλιξη έρχεται στο πλαίσιο των κυρώσεων για την αγορά ρωσικών S-400 από την Άγκυρα.
Η λεγόμενη NDA (National Defense Authorization Act) που οριστικοποιήθηκε σήμερα (10/12/2019) και αναμένεται να εγκριθεί από το Κογκρέσο μέσα στον Δεκέμβριο, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, απαγορεύει την πώληση στην Τουρκία των F-35, των αποκαλούμενων μαχητικών stealth που κατασκευάζει η αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία Lockheed Martin.
Η NDAA εκφράζει την αίσθηση του Κογκρέσου ότι η απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι δεν είναι συμβατό με τις άμυνες του ΝΑΤΟ και απειλεί το F-35, αποτελεί σημαντική συναλλαγή σύμφωνα με το νόμο περί κυρώσεων των ΗΠΑ.
Το νομοσχέδιο λέει ότι ο Donald Trump πρέπει να εφαρμόσει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400, κάτι που οι νομοθέτες απαιτούν.
Επιπλέον το δημοσίευμα αναφέρει ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από το Κογκρέσο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης