Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις – Ισχυρές πιέσεις στα μικρομεσαία

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις – Ισχυρές πιέσεις στα μικρομεσαία
ΑΓΟΡΑ: Απίστευτα αυτά που συμβαίνουν. Ενώ θέλαμε, και το γράφαμε, καλύτερες τιμές για είσοδο σε κάποιες μετοχές, γιατί είχαν φτάσει σε υψηλά επίπεδα, αυτή τη διάλυση μέσα σε λίγες συνεδριάσεις δεν την περιμέναμε. Έχουν κρεμάσει πολλά γραφήματα και έχουν πληγεί οι αποτιμήσεις βαθύτατα.

Ελάχιστες μετοχές έχουν δείξει χαρακτήρα και παρατηρήσαμε σήμερα και κινήσεις πανικού στο ταμπλό του ΧΑ. Ποιος περίμενε ότι θα δούμε ειδικά στα μικρομεσαία τέτοιες τιμές; Θα βλέπαμε δηλαδή την Κέκροψ στα 1,74 ευρώ (βέβαια δε βρίσκαμε και λόγο όταν ήταν πάνω από 3 ευρώ), την ΕΚΤΕΡ στα 1,15 ευρώ, την Ολυμπιακή Τεχνική στα 2,11 ευρώ, την Κλουκίνας-Λάππας στα 0,74 ευρώ, το Λύκο να γυρίζει κάτω από τα 1,40 ευρώ, ή τη Byte να έχει τέτοιο πτωτικό σερί κ.α.

Τι να πούμε και για κάποια βαριά χαρτιά όπως την ΕΥΔΑΠ, εκείνη την Ελλάκτωρ που βρέχει και πάλι από παντού χαρτιά, την ΕΧΑΕ στα 4,38 ευρώ, τον ΑΔΜΗΕ στα 2,10 ευρώ και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Να μιλήσεις για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, για τη Reds, για ποια να μιλήσεις;

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Θεωρούμε πλέον υπερβολική την πτώση με τα δεδομένα που έχουμε. Όπως γράφαμε και χθες θεωρούμε πως τα ελληνοτουρκικά επηρεάζουν και ίσως δημιουργούν και ένα πανικό στους επενδυτές. Σήμερα θέλαμε καλύτερη αντίδραση, αλλά είχαμε και τα ξένα που ήταν αρνητικά.

Θα προχωρήσουμε πιθανότατα αύριο στη δημοσίευση των επιλογών της στήλης για το 2020, οι οποίες έχουν τα γνωστά χαρακτηριστικά. Αποτελούν αποτέλεσμα μελέτης θεμελιωδών μεγεθών και οι περισσότερες προσφέρουν ασφάλεια. Έχουμε και κανα-δυο εκπλήξεις. Πιστεύουμε βέβαια πως το 2020 θα είναι μία καλή χρονιά με μεταβλητότητα.

Εδώ θα πρέπει να γίνει η υπέρβαση από τους επενδυτές. Να πιάσουν δηλαδή τα χαμηλά και να εξαντλήσουν τη ρευστότητα και να την αυξάνουν στα ανοδικά κύματα της αγοράς. Δεν είναι εύκολο γι’ αυτό και θέλουμε την ασφάλεια των μεγεθών. Να έχουν ρευστότητα, να έχουν χαμηλό δανεισμό και προοπτικές. Μακριά από εμάς επιλογές με βάση «μου είπαν», «θα κάνει», «θα δεις» κ.α.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Το επιτόκιο του ομολόγου πέφτει βαρύ στους μετόχους. Νέα υποχώρηση σήμερα και πάλι με υψηλό όγκο συναλλαγών.

MOTOR OIL: Έκοψε το προμέρισμα και πήγε αρκετά καλά. Η Euroxx ξεκίνησε εκ νέου την κάλυψη με τιμή στόχο τα 29 ευρώ και σύσταση υπεραπόδοση.

ΙΝΤΕΑΛ: Η ανακοίνωση παραπέμπει σε δημόσια πρόταση, αλλά πρέπει να προσεχθεί καθώς προφανώς αφορά κληρονομιά. Ο βασικός μέτοχος έχει υπερβεί τα 2/3 αλλά πρόκειται για εταιρεία και όχι φυσικό πρόσωπο, π.χ. υιός του εκλιπόντος. Δεν ξέρουμε πως ερμηνεύεται εδώ ο κανονισμός.

ΟΛΠ: Γύρισε και αυτή η μετοχή στα 21,75 ευρώ και σημαντικά χαμηλότερα από τα υψηλά της. Με όγκο μόλις 4 χιλ. τεμάχια σήμερα η κίνηση.

ΟΠΑΠ: Ευτυχώς που υπήρχε και αυτή. Στα 11,05 ευρώ με άνοδο 1,10% και όγκο 841 χιλ. τεμάχια. Η αύξηση του ύψους του μερίσματος έχει αλλάξει την εικόνα της μετοχής το τελευταίο διάστημα.

ΚΕΚΡΟΨ: Απίστευτο ξεφόρτωμα. Τελικά με κάποια χαρτιά δεν πρέπει να ασχολείσαι. Εδώ υπήρχαν μόνο τα ακίνητα και κανείς δε μπορούσε να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει, πότε και πως. Όμως νέα δικαστική περιπέτεια δεν νομίζω πως περίμεναν οι επενδυτές παρά μόνο όσοι ήξεραν. Στο -28,72% και στα 1,75 ευρώ με τεράστιο όγκο 392 χιλ. τεμάχια.

MODA BAGNO: Στα 0,58 ευρώ και στο -7,20%. Η αποτίμηση στα 10,9 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Στα 1,15 ευρώ και στο χαμηλό ημέρας με απώλειες 4,17%. Ο όγκος στις 22 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 12,9 εκατ. ευρώ. Μετά από τέτοια διόρθωση δεν μπορούμε παρά να την εντάξουμε ξανά στις επιλογές μας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης