Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ανάληψη προεδρίας της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Ελεγκτών Λογιστών για δεύτερη φορά από το ΣΟΕΛ

tags :
Ανάληψη προεδρίας της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Ελεγκτών Λογιστών για δεύτερη φορά από το ΣΟΕΛ
Στη θέση του Προέδρου, ο κ. Παναγιώτης Χ. Αλαμάνος, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου
Σε συνέχεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και του 17ου συνεδρίου της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Ελεγκτών - Λογιστικών (Fédération des Experts-Comptables Méditerranéens - FCM) που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη, το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών αναλαμβάνει την προεδρία της Ομοσπονδίας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των μελών της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΣΟΕΛ αναλαμβάνει την προεδρία της Ομοσπονδίας, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.
Η FCM, η οποία αναγνωρίζεται ως η επίσημη περιφερειακή οργάνωση Ινστιτούτων Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελεγκτών – Λογιστών (IFAC), αντιπροσωπεύει 16 οργανισμούς στον τομέα της λογιστικής και του ελέγχου, με περισσότερους από 400.000 επαγγελματίες εμπειρογνώμονες ελεγκτές λογιστές από 12 μεσογειακές χώρες.
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα διατελέσει ο εκπρόσωπος του ΣΟΕΛ, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελεγκτικής και Συμβουλευτικής εταιρείας ΣΟΛ Crowe κ. Παναγιώτης Χ. Αλαμάνος, η θητεία του οποίου ορίζεται στα δύο έτη. Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Αλαμάνος τόνισε: «Η FCM δεσμεύεται να εργαστεί στην περιοχή της Μεσογείου για να προωθήσει το ελεγκτικό - λογιστικό επάγγελμα με βάση συγκεκριμένες αξίες και αρχές ώστε να αποτελέσει βασικό παράγοντα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, επιτυγχάνοντας παράλληλα οικονομική ολοκλήρωση και ανάπτυξη.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης