Βαρβιτσιώτης: Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ «ακυρώνει» το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης

Βαρβιτσιώτης: Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ «ακυρώνει» το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης
Παρουσιάσαμε συνολικά την τουρκική συμπεριφορά που προκαλεί ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Στο σχέδιο συμπερασμάτων της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ συμπεριελήφθη ρητή αναφορά στο γεγονός ότι το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Συζητήσαμε το σχέδιο συμπερασμάτων της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διενεργηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Στο σχέδιο αυτό συμπεριελήφθη ρητή αναφορά στο γεγονός ότι το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο κ. Βαρβιτσιώτης.
«Παρουσιάσαμε συνολικά την τουρκική συμπεριφορά- όλους τους τελευταίους μήνες- που προκαλεί ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή» επισήμανε και τόνισε πως η ξεκάθαρη θέση των εταίρων μας, για αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελεί μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS