Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Άριστος ο πατριωτισμός αλλά θέλει και το χέρι στην τσέπη!!!

tags :
Άριστος ο πατριωτισμός αλλά θέλει και το χέρι στην τσέπη!!!
Στρατιωτικοί και πολιτικοί αναλυτές  αναγνωρίζουν ότι η Τουρκία κάνει αυτό που λέει
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ισραήλ;
Το ερώτημα αυτό θέτουν απλοί και καθημερινοί άνθρωποι και την ίδια στιγμή δίνουν οι ίδιοι, την απάντηση, λέγοντας ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ.
Η ελληνική κοινωνία και σύσσωμος ο ανδρικός και γυναικείος  πληθυσμός  ανεξαρτήτως ηλικίας είναι έτοιμοι να δώσουν  τα πάντα  για την πατρίδα  ακόμη και τη ζωή τους.
Η επιθετικότητα της Τουρκίας και οι τελευταίες κινήσεις  με την  οριοθέτηση  ΑΟΖ με τη Λιβύη δηλώνουν καθαρά τις προσθέσεις της και εν μέρει αποκαλύπτει  τα σχέδια  της.  
Στρατιωτικοί και πολιτικοί αναλυτές  αναγνωρίζουν ότι η Τουρκία κάνει αυτό που λέει  και επιλέγει το χρόνο για την υλοποίηση των  σχεδίων της .
Δεν είμαστε γνώστες και οι ειδικοί  για να πούμε τι πρέπει να γίνει ή τη δεν πρέπει  να γίνει.
Ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε ότι οι Έλληνες έχουν  πατριωτικό φρόνημα αλλά  δυσκολεύονται όταν έρθει η ώρα να πληρώσουν.
Και για να  γίνει πιο κατανοητό  δεν βάζουν εύκολα το χέρι στην τσέπη.
Πρόκειται για ένα  εθνικό «κουσούρι».
Τη διάγνωση αυτή κάνουμε εμείς όταν βλέπουμε τις αμυντικές  δαπάνες και κυρίως πόσα χρήματα διαθέτουμε για την αγορά  αμυντικού εξοπλισμού
Πρόσφατα  ο υπουργός  Άμυνας  κ  Νίκος  Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι πρέπει  να αυξηθούν  άμεσα  οι δαπάνες για τον εξοπλισμό των  Ενόπλων Δυνάμεων.  
Χωρίς περιστροφές θα πούμε αυτό που θέλουμε.
Η ελληνική πραγματικότητα ακόμη μια φορά  χρησιμοποιεί τις Ένοπλες  Δυνάμεις ως έναν κρατικό μηχανισμό απασχόλησης.
Η διαπίστωση αυτή έρχεται από την κατανομή των δαπανών που αποκαλύφτηκαν  στη Βουλή επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ  και από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας  κ. Δημήτρη  Βίτσας .
Ο κύριος όγκος των κονδυλίων κατευθύνεται σε αμοιβές των εν ενεργεία  ένστολου προσωπικού και στους συνταξιούχους.
Οι αριθμοί λένε ότι το 67% των χρημάτων πηγαίνουν στη μισθοδοσία το 18%  για  λειτουργικές δαπάνες  και το υπόλοιπο 15%  για εξοπλιστικές  δαπάνες .
Μόλις 350 εκατ. ευρώ το χρόνο δίνονται για  τον εκσυγχρονισμό των Ε.Δ .
Να θυμηθούμε ότι η  στρατιωτική θητεία για τους κληρωτούς βαίνει μειούμενη διότι η πολιτική ηγεσία θέλει και πρέπει να διατηρεί άριστες  σχέσεις  με τους ψηφοφόρους.
Τι θα συνέβαινε αν τα υπέρ πλεονάσματα  των τελευταίων  ετών πήγαν  για τον εκσυγχρονισμό των ΕΔ.
Πόλεμος θα γίνονταν .
Αν αύριο ή η χθεσινή κυβέρνηση , αποφασίσει να επιβάλλει έξτρα φόρους  για την Άμυνα   θα γίνει ο μεγάλος χαμός  καθώς όλοι θα θυμηθούν τις μίζες και τους προμηθευτές.
Εν κατακλείδι, καλός ο πατριωτισμός αλλά για να παραμένει  η Ελλάδα  όπως  είναι    απαιτούνται χρήματα που πρέπει να βγουν από τις τσέπες όλων.
Δυστυχώς  στη  γειτονιά μας  έχουμε τους Τούρκους που εξοπλίζονται και διαθέτουν πακτωλό  χρημάτων για εκσυγχρονισμό των ΕΔ.
Η  Ελλάδα  είτε το θέλει  είτε όχι πρέπει  να  τους ακολουθήσει  διότι σε άλλη περίπτωση θα συρθεί  σε έναν  ταπεινωτικό συμβιβασμό κάποια  στιγμή.
 

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης