Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση της Λιβύης ενέκρινε τη συμμετοχή της Total στο κοίτασμα Waha

tags :
Η κυβέρνηση της Λιβύης ενέκρινε τη συμμετοχή της Total στο κοίτασμα Waha
Η Total  θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των πεδίων North Gialo και NC 98, που θα προσθέσουν στην ημερήσια παραγωγή ακόμη 180.000 βαρέλια,  υποστηρίζοντας παράλληλα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης σε παρακείμενες περιοχές
Η Total και η National Oil Corp. (NOC) της Λιβύης, με την έγκριση της κυβέρνησης της Λιβύης, συμφώνησαν να εφαρμόσουν τη συμμετοχή της Total στις παραχωρήσεις του κοιτάσματος Waha, στη λεκάνη της Σίρτης, της Λιβύης.
Η συμφωνία προβλέπει πως η Total θα παράσχει στην NOC τεχνολογίες και τεχνογνωσία ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των πεδίων North Gialo και NC 98, τα οποία αναμένεται να προσθέσουν στην ημερήσια παραγωγή ακόμη 180.000 βαρέλια, υποστηρίζοντας παράλληλα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης σε παρακείμενες περιοχές.
Η Total θα συνεισφέρει 70 εκατ. δολάρια στην αρχή, 30 εκατ. δολάρια όταν τεθεί σε λειτουργία το North Gialo και 30 εκατ. δολάρια όταν τεθεί σε λειτουργία το NC 98.
Η Total θα προβεί επίσης σε τοπικά προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης για μια περίοδο 4 ετών με κόστος 20 εκατ. δολαρίων.
Τον Μάρτιο του 2018, η Total εξαγόρασε ένα δικαίωμα της τάξης του 16,33% στις έξι παραχωρήσεις Waha με την εξαγορά της Marathon Oil Libya Ltd. (MOLL), θυγατρικής της Marathon Oil Corp..
Οι παραχωρήσεις Waha παράγουν σήμερα περίπου 350.000 βαρέλια την ημέρα.
Η εξαγορά παρέχει συνολική πρόσβαση σε αποθέματα και πόρους άνω των 500 εκατ. βαρέλια και δυνατότητες εξερεύνησης σε όλη την περιοχή των 53.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτεται από τις παραχωρήσεις.         
Η Waha Oil Co., που ανήκει εξ ολοκλήρου στην NOC, λειτουργεί ως φορέας εκμετάλλευσης των παραχωρήσεων Waha.
Η NOC (59,18%), η Total (16,33%), η ConocoPhillips (16,33%) και η Hess (8,16%) είναι συνιδιοκτήτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης