Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,78% και τα 63,84 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτώση για το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -0,78% και τα 63,84 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,68% στα 58,84 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση σημείωσε σήμερα Τετάρτη (11/12) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -0,78% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,84 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,68% στα 58,84 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 1,41 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση της τάξεως των 2,8 εκατ. βαρελιών.
Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Energy Information Administration (EIA), τα αποθέματα των ΗΠΑ ενισχύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 822.000 βαρέλια, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρούσαν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια, ενώ αυτά διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου κατά 4,1 εκατ. βαρέλια, με διπλάσιο ρυθμό σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Image
Πάντως, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, με τη Wall Street Journal να αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να καθυστερήσει τους νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα που έχει προγραμματίσει για την Κυριακή (15/12).
Ωστόσο, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Peter Navarro, τόνισε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι οι δασμοί θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης