Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκάνδαλο insider trading: Ο Γ. Νίκας προσπαθεί να προστατεύσει την περιουσία του

tags :
Σκάνδαλο insider trading: Ο Γ. Νίκας προσπαθεί να προστατεύσει την περιουσία του
Ο δικηγόρος του Νίκα υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν ενεπλάκη σε insider trading
Να προστατέψει την περιουσία του στις ΗΠΑ χωρίς να διακινδυνεύσει ενδεχόμενη σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές προσπαθεί ο επιχειρηματίας Γιώργος Νίκας, ο οποίος κατηγορείται στη Νέα Υόρκη για εμπλοκή σε σκάνδαλο inside trading, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο 54χρονος Νίκας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη τον περασμένο Οκτώβριο, είναι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος αξίας 6 εκατ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη και της αλυσίδας εστιατορίων GRK Fresh Greek
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, την Τρίτη ο δικηγόρος του κατέθεσε αίτημα σε δικαστή προκειμένου να απορριφθούν οι κατηγορίες σε βάρος του πελάτη του από την Securities and Exchange Commission (SEC) των ΗΠΑ που έχει «παγώσει» την περιουσία του.
Η SEC έχει προχωρήσει σε πάγωμα άνω των 2,6 εκατ. δολαρίων τα οποία ο Νίκας φέρεται να αποκόμισε χρησιμοποιώντας παράνομες πληροφορίες από τον Μπράιν Κοέν, έναν τραπεζίτη της Goldman Sachs ο οποίος δηλώνει αθώος. Ο Νίκας, όμως, δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες από τους αμερικανούς εισαγγελείς οι οποίοι τον έχουν χαρακτηρίσει φυγά.
Ο δικηγόρος του Νίκα, Henry Klingeman, περιέγραψε τον πελάτη του στα έγγραφα που κατέθεσε ως «Έλληνα πολίτη που κατοικεί στην Ελλάδα».
Οι εισαγγελείς σε επιστολή τον περασμένο μήνα σημείωναν ότι ο Νίκας έχει γνώση των κατηγοριών και ότι «σχεδιάζει να παραμείνει φυγάς στην Ελλάδα από το να δεχθεί τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου».
Ο Klingeman υποστήριξε ότι η  SEC δεν επέδωσε με σωστό τρόπο τις κατηγορίες κατά του Νίκα αν και η υπηρεσία έστειλε e-mail.
Ο δικηγόρος του Νίκα υποστήριξε, ακόμα, ότι ο πελάτης του δεν ενεπλάκη σε insider trading.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης