Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση μετά την πρόσφατη πίεση

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση μετά την πρόσφατη πίεση
ΑΓΟΡΑ: Θα μπορούσαμε να περιμένουμε μία αντίδραση σήμερα καθώς υπάρχουν πλέον μετοχές που οι αποτιμήσεις έχουν γίνει πιο ελκυστικές σε σύγκριση με αυτές που βλέπαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Βέβαια, υπάρχουν όπως λένε αναλυτές κάποιοι κίνδυνοι που έχουν αυξηθεί, αλλά θεωρούν πως τα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης έχουν περιοριστεί.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης παρατηρούνται αυτές οι διαθέσεις και οδηγείται η αγορά πάνω από τις 865 μονάδες με μία ήπια άνοδο. Ο τζίρος αυξημένος λόγω πακέτων 8 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες δίνουν μία καλή αντίδραση με την Alpha Bank και την Πειραιώς να έχουν άνοδο άνω του 2% και την Εθνική με τη Eurobank να ακολουθούν από κοντά.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Δημοσιεύσαμε τις επιλογές μας για το 2020. Μετά την πρόσφατα σημαντική διόρθωση υπάρχουν πλέον αρκετές μετοχές που ικανοποιούν τις προϋποθέσεις που θέτουμε. Θέλουμε εταιρείες με χαμηλό δανεισμό, καλή κερδοφορία, χαμηλό p/bv, προοπτικές και κυρίως μετοχές που μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς. Έχουμε βάλει και κάποιες που έχουν τρέξει αρκετά ή έχουν κάποια ρίσκα και σε αυτές θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

ΔΕΗ (απάντηση στον Γ.Α.): Ναι, δεν έχουμε στις επιλογές μας τη μετοχή λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων που δημοσιεύει εδώ και αρκετά τρίμηνα. Περιμένουμε το business plan και θέλουμε να δούμε ισχυρή βελτίωση των EBITDA προκειμένου να αντιστραφεί η εικόνα. Το ύψος του χρέους είναι επίσης απαγορευτικό για τις επιλογές μας.
Εδώ όμως είμαστε, αν δούμε βελτίωση να επανέλθουμε.

Η μετοχή έχει κάνει μεγάλο ράλι και έχει προεξοφλήσει ένα καλύτερο μέλλον. Δείχνει εξαιρετική σταθερότητα και κρατιέται πάνω από τα 3,20 ευρώ με ευκολία. Η αποτίμηση στα 768 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο όμιλος είχε αποτίμηση 470 εκατ. ευρώ μόλις προ 4 μηνών και σήμερα είναι στα 320 εκατ. ευρώ. Τεράστια η υποχώρηση και πλέον από την αρχή του έτους ενισχύεται 22% με την αγορά να είναι στο +40%.

ΤΕRNA ENERGY: Δημοσίευσε εννεάμηνο. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 210,7 εκατ. ευρώ από 208,5 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 132,7 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 40,3 εκατ. ευρώ από 25,9 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε στα 711 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Σύμφωνα με την Optima η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2020 13 φορές έναντι 18 των αντίστοιχων ευρωπαϊκών που σημαίνει πως η μετοχή παραμένει ελκυστική στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουμε βάλει τη μετοχή στις επιλογές της στήλης.

ΟΤΕ: Ένας όμιλος που δανείστηκε με επιτόκιο κάτω από 1% δεν μπορεί να λείπει από τις επιλογές μας. Περιμένουμε τις εξελίξεις από τη Ρουμανία και την περαιτέρω ανάκαμψη των εγχώριων δραστηριοτήτων.

MOTOR OIL: Μετά και την αποκοπή του μερίσματος η μετοχή πάτησε στα 20 ευρώ και σήμερα αντιδρά ανοδικά κατά 1,40% και βρίσκεται στα 20,28 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Μεγάλη βουτιά χθες από τη μετοχή και μένει να δούμε πως θα αντιδράσει. Ουσιαστικά έχει πλέον χαθεί όλη η άνοδος λόγω της θετικής δικαστικής εξέλιξης. Θεωρούμε δύσκολο να ανατραπεί η απόφαση, αλλά δεν είναι και εύκολο σε σύντομο χρόνο να δούμε να αξιοποιείται η έκταση ακόμα και αν τελειώσουν όλα τα δικαστικά θέματα. Η αποτίμηση φυσικά έχει γίνει ελκυστική και ίσως τα περιθώρια πτώσης έχουν εξαντληθεί ή είναι πολύ περιορισμένα.

Το ξεκίνημα της μετοχής είναι ανοδικό και ενισχύεται άνω του 6%. Βρίσκεται στα 1,86 ευρώ με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 36 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης