Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ. Επικρατείας): Η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αρχίσει τέλη Ιανουαρίου

Γεραπετρίτης (υπ. Επικρατείας): Η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αρχίσει τέλη Ιανουαρίου
Ο ΠτΔ θα πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας
Την θέση ότι η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αρχίσει στα τέλη Ιανουαρίου του 2020 διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης με αφορμή τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά ότι οι Γ. Παπανδρέου, Ευαγ.Βενιζέλος και Κ.Σημίτης πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτή την θέση.
«Από ό,τι βλέπω από διάφορες προελεύσεις έχουμε ονόματα που έρχονται και παρέρχονται.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει και έτσι περιορίζεται η δεξαμενή» είπε μιλώντας στο «Θέμα Fm» ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος εκτίμησε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου καθώς το αργότερο χρονικά σημείο είναι τα μέσα Φεβρουαρίου δεδομένου ότι η εκλογή θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.
«Εάν για παράδειγμα προτείνει ο πρωθυπουργός πρόσωπο που δεν συγκεντρώνει συναίνεση, η ευθύνη που του αναλογεί είναι μεγαλύτερη από ό,τι πριν που με την παρένθεση των εκλογών υπήρχε θεσμικό ξέπλυμα» είπε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος ερωτηθείς εάν ο επόμενος ΠτΔ θα είναι γυναίκα, ανέφερε ότι «όπως γνωρίζετε εμείς δεν κάνουμε διάκριση λόγω φύλου, ούτε υπάρχει ρατσισμός λόγω φύλου. Θα ήθελα σε κρίσιμες θέσεις να έχουμε περισσότερες γυναίκες».
Επισήμανε, επίσης, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκφράζει την ενότητα του έθνους άρα υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να είναι σθεναρός υπερασπιστής των εθνικών θέσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης