Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Υπάρχουν περιθώρια μείωσης του spread των ελληνικών ομολόγων έως τις 100 μ.β. - Πιθανή αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα το 2020

tags :
Citigroup: Υπάρχουν περιθώρια μείωσης του spread των ελληνικών ομολόγων έως τις 100 μ.β. - Πιθανή αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα το 2020
Αγοράστε ελληνικά ομόλογα λήξης 2029 έναντι 10ετών γερμανικών ομολόγων
Περιθώρια περαιτέρω κερδών στα ελληνικά ομόλογα βλέπει η Citigroup, παρά το γεγονός ότι το spread των ελληνικών ομολόγων στις βασικές αγορές έχουν περιοριστεί σημαντικά από την περίοδο της κρίσης.
Τώρα διαπραγματεύονται μόλις 182 μονάδες βάσης πάνω από τα γερμανικά ομόλογα (Bunds) και μόλις 20 μ.β. πάνω από τα αντίστοιχα ιταλικά.
Σύμφωνα με ανάλυση της Citigroup, στο κεφάλαιο για τα ελληνικά ομόλογα με τίτλο "Buy GGB March 29 vs. Bund Aug 29 at 180bp. Target 100-150bp" (Αγοράστε ελληνικά ομόλογα λήξης 2029 έναντι 10ετών γερμανικών ομολόγων στις 180 μ.β. - Στόχος 100-150 μ.β.), επισημαίνεται ότι τα περιθώρια κέρδους μπορούν ακόμα να ενισχυθούν σε ένα περιβάλλον απόδοσης/μεταφοράς απόδοσης το 2020.
Οι ελληνικοί τίτλοι είναι πολύ καλύτερα από πριν.
Παρά τη λήψη σημαντικών δημοσιονομικών περιοριστικών μέτρων και εξωτερικών ανισορροπιών, η πραγματική οικονομική ανάπτυξη επανήλθε και το πλεόνασμα συντηρείται, έτσι ώστε τα επίπεδα του χρέους προς ΑΕΠ (αν και υψηλά) να μειωθούν και να προβλέπεται μεγαλύτερη πτώση.
Όλα αυτά βοηθήθηκαν από μια τεράστια μείωση κατά 25% του σχετικού κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.
Σύμφωνα με τα εναρμονισμένα στοιχεία της Eurostat, το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στην Ελλάδα είναι τώρα μόλις 3% υψηλότερο από ό, τι στη Γερμανία και 12% κάτω από τα ιταλικά επίπεδα.
Τα ελληνικά ομόλογα βαθμολογούνται επί του παρόντος αρκετές βαθμίδες κάτω από το επενδυτικό όριο από όλους τους οργανισμούς αξιολόγησης, αλλά ο S&P έχει τουλάχιστον θετικές προοπτικές.
Σύμφωνα με τη Citigroup, οι οίκοι αξιολόγησης θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την Ελλάδα το 2020, δεδομένων των ισχυρών θεμελιωδών.
Και αν το κάνουν, η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από την συμπερίληψη της στο πρόγραμμα QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από τη χαμηλή ρευστότητα και την ανύπαρκτη νέα προσφορά.
Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι είναι δυνατή η μείωση του spread.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης