Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό λόγω Fed - Στο +0,77% και τα 1.479,45 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη για τον χρυσό λόγω Fed - Στο +0,77% και τα 1.479,45 δολ. ανά ουγγιά
Η απόφαση της Fed να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στήριξε τα πολύτιμα μέταλλα
Άνοδο σημείωσε  σήμερα Τετάρτη (11/12) ο χρυσός, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά και την απόφαση της Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε άνοδο της τάξεως του +0,77% στις 1.479,45 μονάδες.
Image
Οι δηλώσεις που πραγματοποίησε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, έδωσαν περαιτέρω ώθηση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος, η Ουάσιγκτον ενδέχεται να προχωρήσει στην επιβολή των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
«Στην πραγματικότητα, οι δασμοί βρίσκονται ακόμα στο τραπεζι και ο πρόεδρος έχει δηλώσει ότι εάν τα ζητήματα που απομένουν στις διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν στις προτιμήσεις του, οι δασμοί θα μπορούσαν να επανέλθουν σε ισχύ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Kudlow, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση επί του θέματος».
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρέθηκε και η συνεδρίαση της Federal Reserve, με τους επενδυτές να ικανοποιούνται καθώς η τράπεζα άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2020.
Ισχυρή άνοδο 1,46% για τον άργυρο στα 16,855 δολάρια, με την πλατίνα να ενισχύεται +2,25% στα 943,40 δολάρια και το παλλάδιο να κινείται +1,11% υψηλότερα στα 1.889,80 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης