Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Μείζον ζήτημα αν το σχέδιο «Ηρακλής» σημαίνει χιλιάδες πλειστηριασμούς, εξώσεις

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Μείζον ζήτημα αν το σχέδιο «Ηρακλής» σημαίνει χιλιάδες πλειστηριασμούς, εξώσεις
Οι όροι υλοποίησης αυτού του σχεδίου θα πρέπει να εμπίπτουν σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την ελληνική οικονομία είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι «αν το σχέδιο Ηρακλής σημαίνει δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς και εξώσεις, θα έχουμε μείζον ζήτημα» διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, τονίζοντας παράλληλα ότι «αν σημάνει την καταλήστευση του αποθέματος, το οποίο διαμόρφωσε η δική μας κυβέρνηση μετά κόπων και βασάνων, θα έχουμε σύγκρουση».
«Είναι προφανές ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο για να επανέλθει ο τραπεζικός τομέας σε μια στοιχειώδη δυνατότητα εξυπηρέτησης της οικονομίας θέτοντας όμως συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, το κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο του σχεδίου, η διαφάνεια στο τρόπο λειτουργίας των εξυπηρετητών των δανείων, οι οποίοι δεν θα πρέπει να λειτουργούν σε καθεστώς απόλυτου σκότους και χωρίς να ενημερώνεται η εθνική αντιπροσωπεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα για το ποια είναι η απόδοσή τους, καθώς και η χρήση ή μη του «μαξιλαριού».
Οι όροι υλοποίησης αυτού του σχεδίου θα πρέπει να εμπίπτουν σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την ελληνική οικονομία, δηλαδή ποιοι κλάδοι πρέπει να στηριχτούν, να βοηθηθούν, να αναπτυχθούν» τόνισε ο κ.Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έσπευσε να δεσμευτεί τη λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο τέλος του Απριλίου του 2020.
Αναφορικά με το ποσό που θα αξιοποιηθεί από το «μαξιλάρι» για το σχέδιο Ηρακλής, υπογράμμισε ότι «τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων μιλούν για 12 δισ. ευρώ, ενώ οι διατάξεις του σχεδίου επιτρέπουν να αυξηθεί αυτό το ποσό στο μέλλον», συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει την αξιοποίηση μέρους του αποθέματος για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων ώστε να γίνει εφικτή η λήψη ουσιαστικών φοροελαφρύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης