Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Alpha Bank: Ισχυρή η ανάπτυξη στην Κύπρο, σημαντική μείωση του αποθέματος των NPLs

tags :
Alpha Bank: Ισχυρή η ανάπτυξη στην Κύπρο, σημαντική μείωση του αποθέματος των NPLs
Η δημοσιονομική πολιτική αποδίδει καρπούς στο μέτωπο της μείωσης του λόγου χρέους προς ΑΕΠ
Το 2019 αποτέλεσε το έκτο κατά σειρά έτος οικονομικής ανάκαμψης για την Κύπρο μετά την τραπεζική κρίση της περιόδου 2012-13.
Παρά την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης στο πρώτο εννεάμηνο του έτους, η αναπτυξιακή δυναμική παραμένει ισχυρή, υποστηριζόμενη από τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, τις ξένες επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών και την ανθεκτικότητα της ιδιωτικής κατανάλωσης.
Αυτό αναφέρει σε νέα ανάλυσή της η Alpha Bank, τονίζοντας ότι η βελτίωση του οικονομικού κλίματος συνέβαλε στην υποχώρηση της ανεργίας κοντά στα προ κρίσης επίπεδα ενώ συγκρατημένη επίδραση είχε στον πληθωρισμό η μικρή άνοδος των μισθών.
Το δημοσιονομικό ισοζύγιο βελτιώθηκε περαιτέρω, χάρη στη συνετή δημοσιονομική πολιτική, οδηγώντας χαμηλότερα το λόγο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Στον τραπεζικό τομέα, το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) μειώθηκε σημαντικά ενώ μετά από 6,5 χρόνια, η Κύπρος επέτυχε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας στην επενδυτική βαθμίδα.
Η επιτυχής επίλυση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυπριακή οικονομία.
Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα αποτελεί πρωταρχική προϋπόθεση για την εδραίωση διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης