Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι νέες διοικήσεις των τραπεζών, δεν θέλουν δίπλα τους παλιούς και τους σπρώχνουν προς το Κολωνάκι

Οι νέες διοικήσεις των τραπεζών, δεν θέλουν δίπλα τους παλιούς και τους σπρώχνουν προς το Κολωνάκι
Οι νέες διοικήσεις ενώ τα πάνε καλά σε ορισμένους τομείς και σε ορισμένους άλλους έχουν πολύ καλές επιδόσεις... σε θέματα διαχείρισης των παλαιών στελεχών δεν παίρνουν άριστα...
Οι οικογένειες είθισται να ακολουθούν δύο κατευθυντήριες γραμμές ως προς την διαχείριση των μεγαλύτερων μελών τους.
Ο παραδοσιακός τρόπος είναι οι ηλικιωμένοι να παραμένουν μαζί στην οικογένεια, ο τρόπος που θεωρούμε ότι είναι ο σωστός.
Υπάρχει όμως και μια νέα οπτική, οικογένειες που τα παλαιά μέλη τα στέλνουν κάπου αλλού για να μην τους έχουν μέσα στα πόδια τους κατά το λαϊκώς λεγόμενο.
Στην περίπτωση του Δήμου Μαντζούνη έχει συμβεί το δεύτερο.
Ο Δήμος Μαντζούνης διοίκησε επί πολλά χρόνια την Alpha bank και χωρίς καμία αμφιβολία διοικήθηκε καλά.
Έφθασε το πλήρωμα του χρόνου ο SSM ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι ο Μαντζούνης ήταν αυτός που εισηγήθηκε να αναβαθμιστεί σε οικονομικό διευθυντή ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης.
Ζητήθηκε αρχικά από τον Μαντζούνη να μετακομίσει από την οδό Πανεπιστημίου και να μεταφερθεί στο κτήριο της παλαιάς Emporiki Bank στην Αιόλου.
Θεωρούμε ότι μια θέση στο κεντρικό κτήριο θα μπορούσε να βρεθεί, όπως π.χ. έχει παραμείνει το γραφείο του Ι. Κωστόπουλου.
Να σημειωθεί ότι Κωστόπουλος πρώην CEO και επίτιμος Πρόεδρος, Μαντζούνης πρώην CEO και Φιλάρετος πρώην αναπληρωτής CEO είναι συγγενείς.
Αυτό δεν συνέβη και έτσι βρέθηκε στο κτήριο της Emporiki bank παροπλισμένος.
Εσχάτως όμως υπήρξε και νέα εξέλιξη – μετακόμιση.
Ζητήθηκε από τον Μαντζούνη να φύγει από το κτήριο της Emporiki bank και να εγκατασταθεί σε ίδρυμα Κωστόπουλου που βρίσκεται στις παρυφές του Κολωνακίου.
Η λογική που επικρατεί είναι ότι οι παλαιοί πρέπει να φεύγουν από την εικόνα.
Δεν θεωρούμε ότι είναι και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης.
Το ίδιο συνέβη και στην Eurobank όπου ζητήθηκε από τον Καραμούζη πρώην Πρόεδρο της τράπεζας να αποχωρήσει από το κτήριο της κεντρικής διοίκησης και να μετακομίσει στην Βουκουρεστίου στο τελευταίο όροφο που στεγαζόταν παλαιότερα το private banking της Eurobank.
Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αναφερθούν, οι νέες διοικήσεις να απομακρύνουν τις παλαιές και μάλιστα σε χώρους μακριά από τα κτήρια των κεντρικών διοικήσεων.
Οι παλαιές διοικήσεις δεν είναι ούτε δαιμονισμένοι, ούτε λεπροί, ούτε μεταδίδουν νοσήματα.
Μια καλύτερη αντιμετώπιση δεν θα έβλαπτε για ένα και μόνο λόγο… ο ενοχλημένος, ο πικραμένος από διάφορες συμπεριφορές δεν θα σταματήσει να στιγματίζει αυτές τις συμπεριφορές και θα εγείρονται πάντα ζητήματα σχολίων, διαρροών…
Τα γέρικα άλογα δεν τα σκοτώνουμε, ούτε τα απομονώνουμε, ούτε τα κρύβουμε.
Κάθε διοίκηση έχει την ιστορία της αν ντρεπόμαστε για το παρελθόν μας, το μέλλον θα ντρέπεται για το παρόν μας.
Οι νέες διοικήσεις ενώ τα πάνε καλά σε ορισμένους τομείς και σε ορισμένους άλλους έχουν πολύ καλές επιδόσεις... σε θέματα διαχείρισης των παλαιών στελεχών δεν παίρνουν άριστα...
Βέβαια υπάρχει και ένας ισχυρός αντίλογος ότι κάθε νέα διοίκηση θέλει να ασκεί management απερίσπαστη χωρίς να συνδέεται με τις παρελθούσες διοικήσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης