Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, Aguila Saleh Eissa – Συνάντηση με Τασούλα, Δένδια

tags :
Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, Aguila Saleh Eissa – Συνάντηση με Τασούλα, Δένδια
Ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης καταγγέλλει ως άκυρο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 12/12 ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, Aguila Saleh Eissa, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, Κ. Τασούλα.
Στη συνάντηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 το απόγευμα, παρών θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική που αναπτύσσει η ελληνική πλευρά απέναντι στο μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών.
Σημειώνεται πως ο Aguila Saleh Eissa έχει αποστείλει επιστολή προς τον ΟΗΕ, στην οποία υποστηρίζει πως το μνημόνιο αυτό είναι άκυρο.
Μεταξύ άλλων, αμφισβητεί την εγκυρότητα της συμφωνίας αλλά και τη νομιμότητα της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει παράνομη οντότητα, καταγγέλλει ότι στόχος του μνημονίου είναι «η παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους της Λιβύης, του εναερίου χώρου, των λιμένων και των χωρικών υδάτων της από τα Τουρκικά στρατεύματα» και αναφέρει ότι το μνημόνιο «δείχνει εν πολλοίς άγνοια της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων/ζωνών δικαιοδοσίας μεταξύ του κράτους της Λιβύης και της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης