Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διατηρείται το ανοδικό momentum, η ΔΕΗ στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διατηρείται το ανοδικό momentum, η ΔΕΗ στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Ήπια άνοδος στο άνοιγμα με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε βαριά χαρτιά και τράπεζες λόγω της ανοδικής χθεσινής κίνησης. Εναρμονισμένο με τις ευρωπαϊκές αγορές το άνοιγμα. Θα θέλαμε να βλέπαμε μία συνέχεια της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης και να πλησιάσουμε ξανά τις 900 μονάδες αλλά και λίγο χαμηλότερα δε θα μας… πείραζε.

Υπάρχει ανοδικό περιθώριο, ειδικά σε μετοχές που διόρθωσαν σημαντικά και δεν ακολούθησαν χθες την κίνηση της αγοράς. Στο επίκεντρο βρίσκονται αποτελέσματα και ειδικά της Τέρνα Ενεργειακής και της ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Παρατηρούμε σε αυτές αύξηση δανεισμού λόγω των επενδύσεων στις ΑΠΕ.

Η ΔΕΗ παραμένει στο επίκεντρο λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης του business plan που θα γίνει τη Δευτέρα. Η ζήτηση φαίνεται πως παραμένει καλή και η συμπεριφορά της μετοχής είναι αρκετά καλή στο ταμπλό του ΧΑ. Το δικαίωμα της Lamda σταμάτησε τη διαπραγμάτευση. Η μετοχή ενισχύεται οριακά.

FRIGOGLASS: Φαίνεται πως το turnaround εδώ είναι σε εξέλιξη. Στο τρίτο τρίμηνο εμφάνισε μειωμένη ζημία αλλά σε επίπεδο εννεαμήνου έχει κέρδη 9,1 εκατ. ευρώ από ζημιά 7,8 εκατ. ευρώ. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν αρκετά καλές με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός να μειωθεί και όπως σημειώνει η εισηγμένη ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA ετησιοποιημένο είναι στις 3 φορές.

TERNA ENERGY: Ικανοποιημένοι φαίνονται οι αναλυτές από το εννεάμηνο με τον καθαρό δανεισμό χωρίς τα US tax equity ύψους 420 εκατ. ευρώ να είναι στα 711 εκατ. ευρώ αλλά μαζί με αυτά να ξεπερνά τα 1,1 δισ. ευρώ.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Πριν το σημερινό άνοιγμα δημοσίευσε αποτελέσματα εννεαμήνου. Η καθαρή κερδοφορία ενισχύθηκε 71,2% και ανήλθε στα 32,7 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο είναι στα 1,7 δισ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός έχει αυξηθεί στα 1,43 δισ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 705 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή και η αποτίμηση έχει φτάσει τα 835 εκατ. ευρώ. Ο όγκος στο ξεκίνημα ξεπερνά τις 145 χιλ. τεμάχια. Υπάρχει ζήτηση για τον τίτλο με βάση τις προοπτικές που έχουν διαμορφωθεί για τα EBITDA από το 2020 και μετά. Στα 3,60 ευρώ με άνοδο άνω του 3%.

ΕΧΑΕ: Αν ο τζίρος στο ΧΑ το 2020 φτάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι κερδοφορία θα μπορούσε να ενισχυθεί σημαντικά. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις που υπήρχαν για το 2019 δεν επιβεβαιώθηκαν. Δεν είναι εύκολο να πάμε στα 100 εκατ. ευρώ ημερήσιες συναλλαγές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 9,90 ευρώ η μετοχή με άνοδο άνω του 1% και αποτίμηση 1,41 δισ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Με μικρή άνοδο στο ξεκίνημα και χαμηλό όγκο συναλλαγών. Για να δούμε αν θα εμφανιστούν ξανά οι πωλητές που ταλαιπωρούν εδώ και αρκετές συνεδριάσεις τον τίτλο. Στα 7,36 ευρώ στο άνοιγμα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Πιέζεται στο ξεκίνημα και βρίσκεται στα 4,75 ευρώ. Η εταιρεία αγοράζει ίδιες μετοχές, αν και πιστεύουμε πως ή θα έπρεπε να αγόραζε σε εποχές που ήταν σημαντικά χαμηλότερα η μετοχή και όχι στα υψηλά. Βέβαια οι διοικήσεις γνωρίζουν καλύτερα… Ωστόσο, την ίδια άποψη έχουμε για όλες τις εισηγμένες όχι μόνο για τη συγκεκριμένη.

CENTRIC: Εδώ για παράδειγμα, οι αγορές ιδίων είχαν γίνει σε πολλαπλάσια επίπεδα και τώρα η εταιρεία που έχει και καλύτερη ρευστότητα δεν αγοράζει. Η μετοχή είναι στα 0,2250 ευρώ και η αποτίμηση στα 22,7 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Μετά τη μεγάλη υποχώρηση με υψηλό όγκο και την ήπια αντίδραση χθες η μετοχή προσπαθεί να περάσει πάνω από τα 1,80 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΤΙΤΑΝ: Περιμένουμε περισσότερα από τη συγκεκριμένη από τον καινούριο χρόνο. Δεν ακολούθησε την αγορά, ενώ άλλες με χειρότερα θεμελιώδη πήγαν καλύτερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης