Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,5% η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,5% η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε -2,2%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/12) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε κατά -0,5% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,1% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -0,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -2,2% έναντι ετήσιας πτώσης -1,8% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,4%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που σε ετήσια βάση καταγράφηκε πτώση -1,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία παραγωγή στην Ευρωζώνη ήταν αυτός των κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -2%, ενώ η παραγωγή στον τομέα της ενέργειας υποχώρησε κατά -0,7%.
Αντίθετα, η παραγωγή στους τομείς μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκε κατά +0,4% και +0,6% αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον τομέα διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +1,9%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στην Ελλάδα και τη Δανία (αμφότερες στο -2,6%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στην Πορτογαλία (+3,1%) και την Σλοβενία (+2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης