Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Απίθανο το ενδεχόμενο ύφεσης στη Γερμανία το 2020 - Οι εμπορικές εντάσεις έχουν επηρεάσει τις επενδύσεις

Ifo: Απίθανο το ενδεχόμενο ύφεσης στη Γερμανία το 2020 - Οι εμπορικές εντάσεις έχουν επηρεάσει τις επενδύσεις
Το Ινστιτούτο Ifo τόνισε ότι η «ελεύθερη πτώση» του γερμανικού μεταποιητικού κλάδου έχει σταματήσει
Ως «απίθανο» χαρακτήρησε το ενδεχόμενο ύφεσης της γερμανικής οικονομίας για το 2020 το Ινστιτούτο Ifo, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι εμπορικές εντάσεις των τελευταίων μηνών έχουν επηρεάσει τις επενδύσεις.
Ειδικότερα, το Ινστιτούτο εκτιμά ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,5% το 2019, προβλέποντας παράλληλα ότι η ανάπτυξη για το επόμενο έτος θα διαμορφωθεί στο 1,1%.
Παράλληλα, το ΑΕΠ της Γερμανίας προβλέπεται ότι θα καταγράψει περαιτέρω επιτάχυνση το 2021, και συγκεκριμένα στο 1,5%, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στο 1,4%.
«Το ενδεχόμενο ύφεσης της γερμανικής οικονομίας συνολικά είναι ιδιαίτερα απίθανο», αναφέρει το Ινστιτούτο, ενώ πρόσθεσε ότι «οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι για την οικονομία, ειδικότερα εξαιτίας της αβεβαιότητας για το Brexit, και των εμπορικών και τεχνολογικών εξελίξεων στην αυτοκινητοβιομηχανία».
Παρά το γεγονός ότι ο μεταποιητικός κλάδος «παραμένει εγκλωβισμένος στην ύφεση», η έκθεση του Ifo διευκρινίζει ότι «οι παραγγελίες, οι προσδοκίες των μεταποιητικών επιχειρήσεων και οι εξαγωγές αγαθών δείχνουν ότι η ελεύθερη πτώση του κλάδου έχει σταματήσει».
«Οι εμπορικές συγκρούσεις που επιδιώκουν οι ΗΠΑ επηρεάζει το παγκόσμιο εμπόριο και την επενδυτική δραστηριότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων το Ινστιτούτο, για να προσθέσει ότι «ωστόσο οι πιθανότητες ενός σκληρού Brexit και μίας περαιτέρω εμπορικής αποσταθεροποίησης από τις ΗΠΑ έχουν μειωθεί».
Επιπλέον, το Ifo αναφέρει ότι «η καταναλωτική εμπιστοσύνη αναμένεται να παραμείνει ισχυρή, παρά τη χαμηλότερη ιδιωτική κατανάλωση το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους», ενώ προσθέτει ότι «η κατασκευή κατοικιών παραμένει ο πυλώνας της γερμανικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης